Boligreportage Kristine Kreutzmann
Bolig

Bolig: Fra håbløst til herskabeligt

af Mette Kirstine Brinch/Unikke Rum 10. september 2019
Foto: Anitta Behrendt.
Kristine og Esben havde ikke engang set den gamle lejlighed, da de lagde billet ind på den – og fik et chok, da de så, hvilken stand den var i. Men med hårdt arbejde og fantastiske DIY-løsninger har de fået et smukt og funktionelt hjem.
HVEM Kristine Kreutzmann Gregersen, 38 år, tidligere balletdanser og nu praktikant på Folketeatret, og Espen Gregersen, 39 år, Senior Business Development Manager, med børnene Lukas på 16, Viktor på 7 og Ida på 4 år.   HVAD Herskabslejlighed på 148 m² fra 1905.   HVOR Frederiksberg.  
  Kristine og Espens 3 tip  • Du kan sagtens bruge mange farver sammen. Så længe de alle sammen er støvede og douce, vil de klæde hinanden.   • Skab flotte kontraster med f.eks. en antik lysekrone i et nyt køkken med enkle og stramme linjer.  • Lav en ”collage” af bogkasser, og få en personlig reol, hvor du kan udstille dine yndlingsting.   KOM MED INDENFOR I LEJLIGHEDEN I GALLERIET HERUNDER

Kristine og Espens lejlighed ligger i stueetagen i hjertet af Frederiksberg. 

Mal et helt enkelt skab i din yndlingsfarve, så har du ekstra opbevaring, der samtidig pynter. Espen har malet Ivar-skabet fra Ikea gråblåt.

Brug en smal bænk som sofabord, hvis du vil udnytte pladsen. Bænken er fra Coop, sofaen fra Sofakompagniet, puderne fra Madam Stoltz, og vintage fra Pop Boutique i Göteborg. Gulvtæppet er fra et loppemarked. Gulvet er malet med hvid epoxymaling. 

Kristine er glad for loppefund og har fundet billedet, den afrikanske tromme og keramikken på loppemarkeder. Den ravfarvede glasvase er fra Ro.

Espen har selv bygget sofaen af krydsfinér, og Brick Box-skuffer er fra Trævarefabrikernes Udsalg. Hynderne er hjemmesyede af stof fra Stof2000. Velourpuder fra Christina Lundsteen, sofabord fra Ikea og billede af Kaspar Oppen Samuelsen fra Politiken Plus. Lampen er et loppefund. 

Det utraditionelt skarpe hjørne i stuen er udnyttet med et specialbygget skrivebord. Skamlen er fra Ikea.

Køkkenet er indrettet i den tidligere spisestue, da familien ønskede et stort køkken-alrum. ”Vægpanelerne” har Espen selv lavet ved at sætte lister på væggene og efterfølgende male dem. Det enkle køkken er fra Kvik. 

Kasserne på væggen er fra Trævarefabrikernes Udsalg og er tapetseret med vintagetapet fra Retro Villa. Tekanden er fra et loppemarked, koppen er fundet på Finders Keepers, og skålen er fra Würtz. 

Sæt fliser i en smuk farve på vægstykket ved kogepladen, så er det nemmere at holde rent. De sekskantede fliser er fra Mosaikhjørnet. Barstolene er fra Hay. 

Har du stuklofter eller høje paneler, så fremhæv dem ved at male væggen i en varm farve, her farven Sierra Rose fra Flügger. Bordpladen er fra et Ilva-bord, mens bordbenene er fra Trævarefabrikernes Udsalg. Stolene er et mix af loppefund og arvestykker.

Et bræt i terrazzo og lavasten fra File under Pop danner bunden i et smukt stilleben med plads til salt og peber, en vase fra Artilleriet og en skål fra Ro.