https://imgix.femina.dk/media/article/1621-bolig-prim.jpg
Bolig

Bolig: Fra "almindeligt" etplanshus til rå familiebolig

24. maj 2016
af Styleplay & Britt Endicott
Foto: Morten Søby
Ribber i loftet, møbler bygget ud af træemballage og masser af ovenlysvinduer til at lukke lyset og himlen ind – designer Tina Astrup og ingeniør Gustav Lanng Madsen har forvandlet et helt almindeligt etplanshus fra 60’erne i Højbjerg ved Aarhus til en rå og original familiebolig, der er indrettet stramt og på samme tid legende kreativt.
HVEM Designer Tina Astrup, 49 år, Gustav Lanng Madsen, ingeniør, 45 år, og sønnerne Magnus og Wilhelm på otte og 10 år. HVAD Gennemrenoveret etplanshus på 120 m2 fra 1960. HVOR Højbjerg ved Aarhus. TINAS BEDSTE TIPS
  • RYD OP. Det er lettere at holde orden og giver god plads, når der skrælles ind til benet. Behold kun de ting, I bruger, og nogle få, udvalgte pyntegenstande.
  • LUK LYSET IND. Store vinduesflader og ovenlys lukker masser af lys ind. Vælg rullegardiner, som ikke tager af lyset, og som kan skærme af om nødvendigt.
  • HAV FOKUS PÅ MATERIALER OG DETALJER. Vælg langtidsholdbart design og nogle få, gode ting, som taler til både øje og hjerte.
  • MIX NYT OG GAMMELT. De ældre og ofte lidt tunge møbler gør sig bedre, når de kombineres med lette, enkle linjer, ligesom moderne møbler og lamper ofte spiller flot sammen med ting, der har sjæl og patina.
  • GIV TID. En god, personlig indretning opstår efterhånden – det tager tid at skabe et godt mix.

SE FAMILIENS FLOTTE BOLIG I GALLERIET HERUNDER

Læs også