Bolig

Bolig: Et mix af nyt, arvestykker, genbrug og hjemmebyg

af Mette Andersen · 1. marts 2016
Foto: Jan Ove Kristensen
Fanny Kilian faldt for vinduerne, stuklofterne og andre detaljer fra fordums tid i huset fra 1918 i barndomsbyen Hornbæk. Med en fortid i ejendomsmæglerbranchen og en mand, som er snedkermester, gik hun til det forsømte og misligholdte hus med en realistisk indstilling – og stor energi.
Hvem? Fanny Kilian, 31, erhvervssælger i et rengøringsfirma, og Henrik Aaboe, 35, selvstændig snedkermester, og deres drenge, Ditlev på seks år og Konrad på tre.   Hvad? Villa på 140 m² i to etager fra 1918 samt et anneks og en grund på 1.000 m².   Hvor? Hornbæk i Nordsjælland.   SE OGSÅ: Et hjem der emmer af historie  

Fanny og Henrik faldt for charmen i det 100 år gamle Hornbæk-hus. De overtog huset i 2014 og har foreløbig renoveret på det i halvandet år.

To trappetrin er malet mørkegrå, da de havde pletter, som ikke kunne fjernes.

Fra køkkenet er der udgang direkte til haven, der også har fået en ordentlig tur, efter at parret har overtaget huset.

Spisebordet er lavet ud af pladen fra et gammelt skrivebord, og stellet er fra et havebord. Børge Mogensen-stolen er fundet på loppemarked og sat i stand. Kartell-lampen i akryl er en af hjemmets få designerting, købt fra ny til fuld pris.

Fanny og Henrik har masser af gode DIY-idéer, bl.a. har de brugt en birkegren i hjørnet som ophæng til et par lamper. Begge sofaer er fra Ikea, og bordet med hjul har parret selv bygget ud af Europapaller. 

Parret har sat deres eget præg på køkkenet fra Ikea. Det har fået cognacfarvede lædergreb, som Fanny har lavet, og bordplade af beton, som Henrik selv har støbt. Både Smeg-komfuret, vasken og armaturet er købt brugt. På væggen er der hvide metrofliser.

Køkkenelementerne er fra Ikea, piftet op med hjemmelavede lædergreb og betonbordplade, der går hele vejen ned langs siden.

Grillpladsen har parret selv bygget ud af Europapaller.

Bænken i bryggerset er et loppefund. Hylderne over bænken bliver holdt oppe af læderstropper, som Fanny selv har designet i samme stil som grebene på køkkenskabene. Her opbevarer familien huer og handsker.

Klaveret stammer fra Henriks barndomshjem. Væggen på reposen er tapetseret med tapet fra Ferm Living. Boldene af papir samt lysestagerne er fra Søstrene Grene.

Parret faldt bl.a. for de fine snedkerdetaljer med balustre på gelænderet, der nu er malet blankt hvide. Bemærk, hvordan alt træværk er malet med høj glans, så det reflekterer lyset bedst muligt.

Badeværelset er moderniseret med de samme klassiske metrofliser, som er brugt i køkkenet. De er blanke og reflekterer derfor lyset godt. De grå-sorte betonfliser på gulvet er fra Marokk.dk, mens vask og armatur er købt brugt på Den Blå Avis.