boligreportage Freja Bak Petersen
Bolig

Bolig: Et miskmask af stil og farver

af Julie Wittrup og Mikkel Dahlstrøm/Another Studio 3. september 2019
Freja og Magnus indretter med hjertet, og de kalder selv deres stil for et miskmask af stilarter og farver. For når de forelsker sig i et møbel, så skal det bare med hjem – uanset farve, materiale og tidsalder.
HVEM Freja Bak Petersen, 24 år, bygningskonstruktørstuderende, og Magnus Josias, 25 år, partner i softwarevirksomheden Krizo.   HVAD Lejlighed på 60 m² i fredet ejendom fra 1923.   HVOR Nørrebro i København.   KOM MED INDENFOR I NØRREBRO-LEJLIGHEDEN I GALLERIET HERUNDER

Vælg møbler, der kan gå op og ned i størrelse efter behov, hvis du bor småt. Sofabordets hylde kan foldes ind, så gæster nemt kan komme til at sidde ved spisebordet. Det er tegnet af Milo Baughman, og parret fandt både det og de fleste af deres andre møbler brugt.

Freja og Magnus samler kunsten i hjemmet i grupper, så de 60 kvadratmeter virker rolige. Skabene er fra Ikea. 

Mal gulvet en svag farve, det giver kant til møblerne. Gulvet her er lyseblåt. Sofaen er en daybed af Børge Mogensen købt brugt ligesom lampen. Det har fået et nyt hvidt og aftageligt betræk, men indenunder er det gul-og-brun-ternede 60’er-betræk bevaret.  

Hæng billeder op fra gulv til loft på en hel væg. Billedvæggen kan samle farverne i dit hjem og vil give masser at gå på opdagelse i. Her hænger alt fra fotokunst og grafiske print til håndmalet kinesisk skrift. Spisebordet har Freja selv lavet. Benene er fra Ikea.

Fjern nogle døre, det vil give glidende overgange rummene imellem, og dit hjem vil virke større. Hos Freja og Magnus er der kun en dør ud til badeværelset. 

Et hjørne i køkkenet står helt råt, fordi væggen alligevel skal væltes, når badeværelset snart bliver udvidet. 

Køkkenskabene er de originale, men Freja og Magnus fjernede dog overskabene. Nu hænger der to lange hylder, som tidligere var vindueskarme i en restaurant. Freja fik dem for to Tuborg Rå i sommerheden. Vægfarven hedder Stone 12 og er købt hos JP Lagersalg. 

Mal køkkenskufferne en flot farve, hvis dit køkken er gammelt og trænger til en opfriskning. Frejas køkkenskuffer var før i forskellige pasteller, men er nu blå.

I et hjørne i soveværelset er der blevet plads til et lille kontorområde. Skrivebordet fra Ikea er væghængt og praktisk, når man ikke har meget plads. 
Indret soveværelset lyst og let, det giver ro, når du skal sove. Lampen er fra Ikea, og den over 60 år gamle fingerfilodendron stammer fra Frejas farmor. De har splittet den mindst tyve gange efterhånden, og den bliver ved med at vokse. 
På hver side af sengen står der både forskellige natborde og lamper. Den gule Bauhaus-lampe er fra et loppemarked i Belgien.