Bolig

Bolig: Et miskmask af nyt og gammelt

af Britt Endicott 31. marts 2017
Foto: Line Samsø
Lykke Hindsberg beskriver selv indretningen i den gamle murermestervilla som et miskmask af nye møbler og gamle ting, der er arvet af bedsteforældrene. Men der er ikke meget miskmask over den lyse, enkle indretning. Lykke har nemlig en særlig sans for at få nyt og gammelt og dyrt og billigt til at spille harmonisk sammen.
PÅ BESØG HOS  Lykke Hindsberg, 44 år, Thomas Skovboe, 39 år, og parrets to små drenge, Philip på 2 år og Frederik på 3 år. Lykke er p.t. hjemmegående. Familien bor i en murermestervilla fra 1928 på 185 m2 i Vanløse. Lykke står bag den hyggelige blog lykkestunder.dk.   KOM MED INDENFOR I DEN GAMLE MURERMESTERVILLA I GALLERIET HERUNDER

Thomas har bygget højbedene til grøn­sager. En mere overskuelig løsning end at have en rigtig køkkenhave, mener Lykke, og så rammer de terrassen ind på en hyggelig måde. Terrassen med de smukke, gamle fliser var i haven i forvejen, men den var vind og skæv, så den blev lagt om.

Et kig fra stuen til kontoret. Den arvede gyngestol passer til designerstolen, efter at Lykke har malet den sort.Den sjove boblelampe er fra House Doctor, spejlet er fra Bloomingville, og billedet er fra Ikea.
Maling kan gøre meget. I et hjørne af stuen har en bænk, fra dengang teakmøbler fra Bali var moderne, fået nyt liv med højglansmaling. Den ligner næsten en smuk antikvitet.Billedcollagen består af en plakat med Madonna fundet på fotografiska.eu, et kort fra Søstrene Grene og billeder, som Lykke selv har taget. Puderne er et mix fra Ikea, House Doctor og Madam Stoltz.
Et enkelt af de oprindelige blyindfattede vinduer er bevaret, nemlig det bag sofaen i dagligstuen. Nogle af ruderne er i svage pastelfarver, og de har inspireret til de farver, Lykke har valgt.  De sarte farver er mixet med planter, levende blomster og sorte detaljer. Sofa fra Ikea, bord og boblelampe fra House Doctor, puder fra blandt andet H&M, Broste, House Doctor og Madam Stoltz. Stolen af Poul Kjærholm er fra Fritz Hansen.
Køkkenet er holdt helt i hvidt med hvide gulve, lamper og elementer. En enkelt buket blomster gør derfor underværker og får ekstra meget fokus. Det nye køkken med bordplade af corian er fra Kvik, lamperne er fra Muuto.
I spisestuen slipper nye glasdøre ud til den store terrasse masser af lys ind. Det smukke gulv er det oprindelige, som er blevet ludbehandlet. Lykke valgte en lille lampe over bordet, for at den ikke skulle stjæle udsigten.Bordet er fra Ilva, stolene fra Paustian, pendlen fra Nordlux og lampen i hjørnet fra Ikea.
På mormors lille bord står en moderne stage og lampe. Et mix, der er typisk for Lykke. Stagen er fra ByLassen, lampen er fra Louis Poulsen.
Brændespanden i massivt kobber er arvet. Den rå overflade spiller smukt op til de sort-hvide fotografier, kort og plakater.Billederne er en blanding af fund fra bl.a. fotografiska.eu og justspotted.dk. Lampen er fra Ikea.
Thomas blander sig normalt ikke i indretningen, men farfars gamle skrivebord ville han gerne have. Lykke malede det hvidt – en god løsning, når arvemøbler skal passe ind i en moderne indretning. Tæppet er fra Ikea ligesom den fine lampe i loftet. Væglampen er fra Ellos.
Praktiske opbevaringsløsninger er et must hos børnefamilien. Her et hyggehjørne, der består af en puf med plads til plaider og hynder indeni.Puffen er fra Ikea, bordet er fra Ferm Living, billedet af Vesterhavet er fra justspotted.dk, og lampen er fra Ikea.

Den lille, arvede kommode er malet højglanssort. Tapetet og spejlet er fra ByLassen. 

Der er adgang til en lille tag­terrasse fra soveværelset, der er indrettet helt enkelt med en svag rosa farve på væggen for at give et feminint touch.Billederne er af Sofie Børsting, tæppet, lamperne er fra Ikea.

Det nye badeværelse ovenpå var tidligere to rum. Fliserne er fra Mosaikhjørnet, stof­kurven fra Ferm Living.