Boligreportage
Bolig

Bolig: Den gamle villa fra 1910 blev lys og moderne

6. april 2020
af Mette Kirstine Brinch
Styling: Caroline Flindt Foto: P. Wessel
Der var ikke andre interesserede i håndværkertilbuddet, så Camilla og Allan slog til, satte selv den gamle villa fra 1910 i stand, fik tvillinger undervejs – og nu, 10 år senere, er det blevet et lyst og moderne hjem.
HVEM Camilla Aggestrup, møbeldesigner med eget firma, Allan Højby, account eirector, og tvillingerne Lui og Vilfred på syv år. Se mere på aggestrup.com og Instagram: @unum_brand_ministry. HVAD Villa i halvandet plan fra 1910 på 136 m². HVOR Søborg.
Villaen fra 1910 var et af de første huse, der blev bygget på vejen, endda før kirken i området. – Jeg kan godt lide, når der ikke er rørt for meget ved tingene, og huset her havde mange af sine originale detaljer, på trods af at det er over 100 år gammelt. Huset var meget forsømt og krævede en stor renovering, men det skræmte os ikke, fortæller Camilla. Der var mange små og trange rum, så hun og Allan fjernede flere vægge for at åbne op mellem køkken og spisestue og for at få en større stue. – Huset krævede en del nytænkning, men det var vigtigt for os, at det bevarede sin gamle sjæl. Derfor beholdt vi alle de gamle vinduer, selv om de er lettere utætte, fortæller Camilla. Renoveringen blev en lang proces for parret, og der kom ikke ligefrem vind i sejlet, da Camilla blev gravid med tvillinger.
– Vi er typerne, der hellere bruger lang tid på at træffe det rigtige valg end at tage en hurtig beslutning. Det har været lidt af en udfordring at skulle leve så længe i byggeriet og i lange perioder undvære køkken og bad. Men den helt store prøvelse kom, da tvillingerne meldte deres ankomst. Og her i dag, 10 år efter, synes vi stadig ikke, at vi er kommet helt i mål, ler Camilla. LÆS OGSÅ: Bolig: Klassisk villa fra 30'erne med nye og gamle møbler

Nyt og gammelt mødes

Som gæst i hjemmet fornemmer man ikke, at parret stadig har projekter at gå i gang med. Husets gamle rammer møder på smukkeste vis nutiden i form af moderne dansk møbeldesign, og stemningen i huset er indbydende. – Jeg kan godt lide mødet mellem det fine og det mere rå og at se, hvordan man kan skabe et helt nyt udtryk og en flot balance. Det hele behøver ikke være så strømlinet, siger Camilla, som er møbeldesigner og har sit eget møbelbrand, Aggestrup. – Jeg elsker, når forskellige materialer møder hinanden, og at sætte ting sammen, som ikke er så oplagte. Det var på den måde, vores væg i stuen opstod. Da vi fjernede isoleringspladerne, syntes vi, at væggen var en ret cool og rå kontrast til det ellers så yndige hus, og vi valgte derfor at beholde den, fortæller hun, der synes, at istandsættelsen har været en spændende proces. Hun drømmer endda lidt om at starte forfra et nyt sted

KOM MED INDENFOR I VILLAEN FRA 1910 I GALLERIET HERUNDER

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også