Boligreportage
Bolig

Bolig: Den gamle villa fra 1910 blev lys og moderne

af Mette Kirstine Brinch 6. april 2020
Styling: Caroline Flindt Foto: P. Wessel
Der var ikke andre interesserede i håndværkertilbuddet, så Camilla og Allan slog til, satte selv den gamle villa fra 1910 i stand, fik tvillinger undervejs – og nu, 10 år senere, er det blevet et lyst og moderne hjem.
HVEM Camilla Aggestrup, møbeldesigner med eget firma, Allan Højby, account eirector, og tvillingerne Lui og Vilfred på syv år. Se mere på aggestrup.com og Instagram: @unum_brand_ministry.  HVAD Villa i halvandet plan fra 1910 på 136 m². HVOR Søborg.  
  Villaen fra 1910 var et af de første huse, der blev bygget på vejen, endda før kirken i området.    – Jeg kan godt lide, når der ikke er rørt for meget ved tingene, og huset her havde mange af sine originale detaljer, på trods af at det er over 100 år gammelt. Huset var meget forsømt og krævede en stor renovering, men det skræmte os ikke, fortæller Camilla. Der var mange små og trange rum, så hun og Allan fjernede flere vægge for at åbne op mellem køkken og spisestue og for at få en større stue.    – Huset krævede en del nytænkning, men det var vigtigt for os, at det bevarede sin gamle sjæl. Derfor beholdt vi alle de gamle vinduer, selv om de er lettere utætte, fortæller Camilla. Renoveringen blev en lang proces for parret, og der kom ikke ligefrem vind i sejlet, da Camilla blev gravid med tvillinger.   
  – Vi er typerne, der hellere bruger lang tid på at træffe det rigtige valg end at tage en hurtig beslutning. Det har været lidt af en udfordring at skulle leve så længe i byggeriet og i lange perioder undvære køkken og bad. Men den helt store prøvelse kom, da tvillingerne meldte deres ankomst. Og her i dag, 10 år efter, synes vi stadig ikke, at vi er kommet helt i mål, ler Camilla.    LÆS OGSÅ: Bolig: Klassisk villa fra 30'erne med nye og gamle møbler

Nyt og gammelt mødes

Som gæst i hjemmet fornemmer man ikke, at parret stadig har projekter at gå i gang med. Husets gamle rammer møder på smukkeste vis nutiden i form af moderne dansk møbeldesign, og stemningen i huset er indbydende.    – Jeg kan godt lide mødet mellem det fine og det mere rå og at se, hvordan man kan skabe et helt nyt udtryk og en flot balance. Det hele behøver ikke være så strømlinet, siger Camilla, som er møbeldesigner og har sit eget møbelbrand, Aggestrup.    – Jeg elsker, når forskellige materialer møder hinanden, og at sætte ting sammen, som ikke er så oplagte. Det var på den måde, vores væg i stuen opstod. Da vi fjernede isoleringspladerne, syntes vi, at væggen var en ret cool og rå kontrast til det ellers så yndige hus, og vi valgte derfor at beholde den, fortæller hun, der synes, at istandsættelsen har været en spændende proces. Hun drømmer endda lidt om at starte forfra et nyt sted

KOM MED INDENFOR I VILLAEN FRA 1910 I GALLERIET HERUNDER

Parret har åbnet op mellem køkken, spisestue og stue, så der nu er et godt flow i huset. Messingstagen er et loppefund, og lampen er fra Menu. 

 Træterrassen fungerer næsten som en ekstra stue udenfor. Det er meningen, at vinplanten skal vokse sig stor og danne et grønt tag. Havemøblerne er fra Ilva og bænken fra Coop.

Loungestolen er Camilla Aggestrups eget design.

I spisestuen fjernede parret tapet og isolering fra væggen og blev overraskede over den flotte rå væg, der dukkede op, så den beholdt de. Reolen er fra Atbo. Spisebordet er arvet. 

Gulvet er malet i en mørkegrøn farve med højglans, som binder spisestue og køkken sammen. Det lille stykke væg ud til køkkenet har fået et par lag tavlelak og er nu hele familiens cool husketavle.

Parret beholdt den gamle serveringslem mellem stue og køkken, da de syntes, at det var en sjov og praktisk detalje. Samtidig er det hyggeligt med et lille kig ind til stuen. Det enkle egetræskøkken er fra Hansen Kitchen.

Camilla kan lide at blande forskellige materialer som læder, træ og metal. Den lyse lædersofa med plads til alle er fra Ilva, og sofabordet af træ er et loppefund, der kan åbnes som en æske. Lignende gulvlampe produceres af Flos.

Ved siden af det gamle vitrineskab står en ny daybed fra Skovshoved Møbelfabrik og den ene af to Verner Panton-stole af læder og metal, som Camilla har fundet på et loppemarked. 

Glasdøren ind til stuen er en af husets smukke oprindelige detaljer, som parret faldt for. I det gamle franske vitrineskab gemmer Camilla sin samling af Mumi-krus og porcelæn fra Royal Copenhagen. Puderne er fra Linum.

I soveværelset giver puder og sengebord farve til rummet. Bordet fik Camilla med hjem, engang hun udstillede sine møbler i London og stod ved siden af en kunstner med forskellige designobjekter. Plaid fra Aiayu og puder fra Linum og loppemarkeder. 

Der blev revet en væg ned og snuppet lidt af soveværelset, så det lille toilet kunne forvandles til et større badeværelse. 

Endevæggen i stuen er malet mørkeblå. Det giver en smuk ramme omkring de gamle fund. Vægfarven Geneve er fra Eilersen v/Flügger. Barvogn og solspejl er gamle franske sager. Sofabordet har fået en ny farve med maling.