Bolig: Dansk design - med et strejf af Japan
Bolig

Bolig: Dansk design - med et strejf af Japan

20. januar 2020
af Pia Olsen/Living Stories
Foto: Anitta Behrendt
Danske designklassikere møder Japan i form af futonseng, rislamper og keramik i Anna Cecilie og Jacobs lejlighed i Aarhus. Sammen har de indrettet en harmonisk oase, der emmer af ro.
HVEM Anna Cecilie Philipp, 24 år, studerer designkultur, og Jacob Bergholdt Nygaard, 25 år, junior-underwriter hos Protector Forsikring. Se Anna Cecilies profil på Instagram @annaceciliep. HVAD Lejlighed på 82 m². HVOR Aarhus Anna Cecilie Philipp deler sin 82 kvadratmeter store lejlighed med kæresten Jacob Bergholdt Nygaard, og ved et kig rundt i hjemmet i Aarhus ses det tydeligt, at parret har en forkærlighed for naturlige materialer. Anna Cecilie fortæller, at træ, flet, hør og papir skaber en rolig og harmonisk base for parret, især lyse træsorter som eg og fyr. – Egentlig begyndte det med, at vi købte en Poul Volther-stol i eg, og så kørte det derfra. Vi kan godt lide at holde os til få træsorter, da det skaber sammenhæng i vores hjem, siger Anna Cecilie, som også har indrettet med andre danske designklassikere. – Ordet skandinavisk beskriver vores stil rigtig fint. Jeg er opvokset med dansk design, som har en renhed og enkelhed, som jeg finder æstetisk lækkert. De karakteristika gør, at dansk design spiller sammen, hvad enten det er en Poul Volther-stol eller en lampe fra Le Klint, fortæller Anna Cecilie.

Japanske detaljer

Når parret en sjælden gang vælger noget andet end skandinavisk design, er det ting, der på én gang kommer langvejsfra og ligger tæt på dansk design. Enkelte, velplacerede japanske ting har nemlig fundet vej til Aarhus og ind ad hoveddøren på 3. sal. Ud over lamper i rispapir og en samling af japansk keramik har parret senest investeret i en dobbeltseng inspirereret af de japanske futonsenge. – Det japanske design er lidt lettere end det danske, men begge designtraditioner har funktionaliteten og kvalitetshåndværket til fælles. Derudover har de samme portion æstetik i deres udførelse. Og så er det ikke en ny kombination. Selv Arne Jacobsen lod sig inspirere af japansk design og kultur, fortæller Anna Cecilie.

Klassikerne bliver

Parret har valgt en neutral farvepalet af hvid, beige og blå med enkelte sorte møbler til den dansk-japanske designkombi. – Vi har erfaret, at vi skiller os hurtigere af med farverige ting. Vi har før haft både et sæt orange sengetøj og en turkis stol, men vi blev hurtigt trætte af dem. Vi har også engang haft en blå væg, men det fungerer bare ikke for os med markante farver. Det gør til gengæld de lyse nordiske nuancer, som vi finder ro i, forklarer hun, der hellere fornyr ved at skifte kunstplakater ud eller købe blomster end ved at købe nye møbler. Klassikerne er kommet for at blive. – For os er indretning en langvarig proces, hvor vi opbygger den stil, vi gerne vil ende med. Hellere én god ting, som vi ved, vi vil holde af længe, end en masse midlertidige løsninger. Den form for omtanke i indretningen er vigtigt for os, siger Anna Cecilie.

KOM MED INDENFOR I LEJLIGHEDEN I GALLERIET HERUNDER

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også