Bolig

Bolig: Blød hygge med støvede farver

af Iben og Niels Ahlberg 23. januar 2018
Hvordan indretter man et nyere byggeri med helt stramme linjer, så der kommer til at føles blødt, varmt og rart at være? Det kan du se hjemme hos Louise Olrik, som har skabt en fin feminin stemning med støvede farver og bløde stoffer.
HVEM? Louise Olrik, HR-chef hos Ista Danmark.   HVAD? Lejlighed på 80 m₂.   HVOR? Charlottehaven på Østerbro i København.  
  4 tip til Louises feminine stil
  • Få din indretning til at hænge sammen ved at lade et par farver gå igen i alle rum på puder, kunst og andre detaljer.
  • Blød de stramme linjer i moderne byggeri op med bløde tekstiler og antikviteter.
  • Sæt ting sammen, der giver hinanden kontrast, såsom puder i feminine farver i en moderne, mørk sofa. Eller en gammel guldramme sammen med en stilren stol i klassisk design. Det fremhæver de enkelte ting og giver indretningen liv.
  • Vælg gerne støvede nuancer af varme farver, det har indbygget hyggestemning

KOM MED INDENFOR I LOUISES LEJLIGHED I GALLERIET HERUNDER

Louises enkle, lette basisindretning i grå, sort og hvid blev varmet op med en bred vifte af rosa nuancer og gule detaljer. Farverne giver en afslappet, feminin hyggestemning. Det antikke berbertæppe er fra Marokko.

Lejligheden har morgensol i køkkenet og eftermiddagssol på den lille altan. Kurvestolene er fra Ikea, og det grå-grønne jernbord er fra Beau Marché.

En gammel guldramme danner kontrast til Poul Kjærholms enkle PK22-lænestol. Bemærk, hvordan guldrammen visuelt får radiatoren til næsten at forsvinde. Lampen er fra Rue Verte, og figuren er skabt af Leif Sylvester. 

Tegninger af blandt andre Bob Noon hænger flere steder i lejligheden. Bemærk, hvordan tegningernes gule nuancer går igen i puder, lampeskærme og krukker. Bob Noon forhandles bl.a. hos LuxoLiving.dk

Krukker er fantastiske, synes Louise, især når de er håndlavede, unikke og antikke. Louise har en stor samling, og en del af samlingen står på det antikke kinesiske sidebord, hun har fundet hos Nobelium. Billederne i brændte naturfarver er malet af Anne Brerót, Gallerie Rasmus.

Louise bor til leje og ville nok ikke selv have valgt et mørkeblåt køkken. Men hun har fået det bedste ud af det ved at bruge blå nuancer andre steder også. Lampen over spisebordet er designet af Verner Panton.

Hæng store spejle på en væg for at give en fornemmelse af ekstra lys og plads. Louises spejle er gamle.

En af de ting, Louise faldt for ved lejligheden, var de åbne rum, der nærmest glider over i hinanden. Det giver samtidig et fantastisk lys. Her et kig fra stuen til spisekøkkenet.

Puderne i gul og rosa er fra Christina Lundsteen. Maleriet er af Martin Kalhøj, og sofabordet er fra Anton Dam. Standerlampen er fra BestLite. Gulvtæppet og de grå puder i sofaen er fra Kalejdoroom.

Stue og soveværelse ligger i åben forlængelse af hinanden. De samme farver går igen i begge rum og binder dem sammen. For at give varme og blødhed til rummet har Louise brugt puder i velour og to sengetæpper. Puder og vægtæppe er fra Christina Lundsteen, og væglamperne er fra BestLite.

Louise har givet det neutrale badeværelse lidt luksusstemning ved hjælp af fine bløde håndklæder fra Beau Marché, en smuk kimono og liflige dufte fra Frama.