Bolig

Bolig: 70'er villa med personlighed og humor

af Klix Kommunikation 30. maj 2018
Foto: Ditte Capion.
Sabina Haysen og Anders Kiels 70’er-hus i Aarhus er fyldt med finurlige og funktionelle løsninger, som de selv har fundet på og bygget. Hver en lille krog har personlighed og humor.
HVEM Sabina Therese Haysen, 34 år, selvstændig stylist og blogger på sabinasverden.com, sammen med sin mand, Anders Kiel, 38 år, iværksætter, og deres to børn, Frida på 2 år og Sylvester på 6 år.    HVAD 260 m2 stort hus fra 1970’erne.   HVOR Aarhus.  
  4 tip til Sabinas DIY-stil Brug store planter og blomster som rumdelere. Planter giver en hyggelig stemning. Lav små stilleben med ting i forskellige materialer. Bland gerne nyt design, hjemmelavede ting og personligt nips.  Mal en væg i en farve i hvert rum. Det tager blot få timer, og du kan nemt ændre farven igen.  Hold øje med spændende fund på rejser, loppemarkeder og i genbrugsbutikker. Det er her, du finder skatte, som ingen andre har i deres hjem.    KOM MED INDENFOR I 70'ER VILLAEN I GALLERIET HERUNDER  

Køkken-alrummet huser både spisestue og stue, men er hyggeligt delt op af en stor plantekumme – en fin måde at skabe rum i rummet på. Anders har selv bygget sofabord, plantekumme og spisebord under navnet RoughStuffDesign. De sorte stole er fra Hay. Anders har også selv lavet den rå spisebordslampe af flasker, som dels er fundet på loppemarkeder og dels er købt i Ikea.

Sabina kombinerer modigt vidt forskellige ting og materialer i smukke stilleben. Her en bil lavet af sønnen Sylvester, duftlys fra bl.a. Bahne og en sort stage fra Ferm Living.

Endevæggen er malet varm lilla, og det giver en huleagtig stemning, som ellers kan være svær at skabe i et stort køkken-alrum. Reolen er fra Trævarefabrikernes Udsalg og plakaten er fra Kähler. Den blå velourstol er fra Søstrene Grene.

TIP: Fremhæv dine yndlingsting ved at male væggen bag dem i en mættet farve. På en mørk baggrund popper alting tydeligere frem. 

Et af Sabinas talrige fine opstillinger, her bl.a. med en lysestage fra Malling Living. 

Sabina er også kreativ i køkkenet, som hænger sammen med både stue og spisestue. Døren har hun malet med tavlelak fra Panduro Hobby, og uret på væggen er fra Kähler. De høje stole er fra Trævarefabrikernes Udsalg.

I udestuen er der også blevet plads til en hyggelig spiseafdeling. Det kreative par har selvfølgelig fundet bordet til storskrald, slebet det og givet det nye ben. Rundt om står stole fra Hay.

Vaserne på køkkenbordet er fra Søstrene Grene og Lyngby Porcelæn.

TIP: Vælg rustikke grene og små kaktusser, hvis du altid vil have noget fint i dine vaser, men ikke vil købe nyt hver uge.

Fra stuen er der kig til Sabinas kreative legerum. På væggen til højre hænger en fin Kähler-jubilæumsplakat sammen med personlige ophæng som Frida og Sylvesters fod- og håndaftryk. Stage og urtepotte er fra Bahne. 

På en fin bakke står bl.a. den ikoniske jubilæumsvase fra Kähler og en god håndcreme fra Meraki til at pleje de kreative hænder. Bakken er fra Bahne.

I Sabinas arbejdsværelse er det meste hjemmelavet – naturligvis. Stolen er fra Søstrene Grene, tæppet er fra Tinytiny.dk, og det grå skuffemøbel er fra Ikea. 

I soveværelset har Sabina også leget med en mørk farve til endevæggen, som får både plakat, hylde og lampe til at stå ekstra smukt og kontrastrigt frem. Sengen er fra Biva, mens sengetæppet er fra Hay.

På væggen hænger en af Sabinas smarte kreative idéer, som tilmed er nem at kopiere. En sengebund, købt for 50 kr. på et loppemarked, huser både tøj og tilbehør og giver rummet et unikt look.