Nytårsbord
Bolig

9 tips: Sådan kan du nemt dække dit nytårsbord

Af Nadja Wehlitz og Lene Nissen, peekaboodesign.dk. Redigeret af Britt Endicott og Charlotte Kobberøe Fink 30. december 2017
Foto: Pernille Enoch, Lene Nissen og PR
Savner du inspiration til at dække et smukt nytårsbord? Så kig med her, hvor vi har dækket to borde i forskellige stilarter - og ideerne er lige til at gøre efter.

Få tips til to forskellige nytårsborde i to forskellige stilarter: 

1: Bliv inspireret af en frostklar vinternat med stjernehimmel til det smukke nytårsbord. Du skal bruge en hvid dug og detaljer i blå og sølv. Hæng pynten over bordet, det ser smukt ud og giver god plads til nytårsmaden.

2: Dækker du nytårs­bordet med gylden og rosa pynt på en hvid dug, vil det med garanti lyse smukt op i vintermørket til glæde for både dig og dine gæster. Du skal bruge en hvid dug, enkelt service, detaljer i gyldne toner og rosa blomster. 

Klik dig videre i galleriet herunder, og se 9 idéer til nytårsbordet.

…så den ikke tager plads på bordet. Vi har hængt forskellige stjerner i hvid og sølv i forskellige højder i tynd tråd. Guirlanden af kartoncirkler er fra House Doctor, men du kan lave lignende selv. Du skal bruge et stansejern til papir. Lav en masse kartoncirkler med stansejernet. Sy kartoncirklerne sammen på symaskine og husk, at der skal være lidt afstand imellem de enkelte cirkler. Stansejern fås i hobbybutikker.

Det ser næsten ud, som om en frostglimtende gren titter op imellem de hvide blomster i buketten på bordet. Men det er snyd – og nemt at gøre efter. Spray en bar gren med spraylim, og drys sølvglimmer over. Sæt den i en vase med hvide blomster og grønt, her nelliker og eukalyptus. Lim og glimmer fås i hobbybutikker.

Du kan skåne hænder og dug ved at klæde stjernekasterne på med dekorative manchetter af karton. Brug et glas til at tegne cirkler på karton med. Klip cirklerne ud, og pynt kanten med selvklæbende sølvprikker. Stik en stjernekaster igennem midten af cirklen. Karton og selvklæbende Pearl-stickers fås i hobbybutikker.

En sølvstjerne, en blomst og en blød blå serviet pynter på de hvide tallerkener. Drys gerne blomsten med lidt sølvglimmer. Og hold styr på bordkortet med en stor træklemme med sølvglimmer. Klemmerne kan købes færdige i Notre Dame. Men du kan også lave dine egne af tøjklemmer, spraylim og sølvglimmer. 

Hvide bloklys på et fad, kønne sten og skaller fra stranden, et par blomsterhoveder med glimmer og en håndfuld karameller i cellofan – mere skal der ikke til, når du pynter bordet op til årets festligste aften. 

Gyldne strejf

Rosa hortensiablomster, gyldne stjerner og levende lys i elegante hurricanestager er detaljerne, der gør dette nytårsbord fint, festligt og elegant. De forgyldte stjerner over bordet er fra Ro­sendahls Karen Blixen-serie og koster 150 kr. pr. stk. Stagerne måler 40, 50 og 60 cm og koster henholdsvis 1.100 kr., 1.200 kr. og 1.300 kr. De er fra Bjørn Wiin­blad. Dækketallerknerne af glas koster 399 kr. pr. stk. og er fra Iittala, der også fører vandglas­sene til 199 kr. for to.

Fint og enkelt

Gør det nemt for dig selv og rul helt enkelt en stofserviet sammen til at lægge på hver tallerken. Bind et stykke hvidt silke­bånd omkring og læg en lille blomst ved, her rosa hortensia. På bordet ligger en dug fra Georg Jensen Damask på 140 x 200 cm til 1.260 kr. De hvide stofservietter samme sted fra koster 98 kr. pr. stk. Silkebåndet er fra Søstrene Grene til 8 kr.

Glitter på glassene

Vi har givet glassene lidt guld og glimmer i bunden som en ekstra festlig detalje – og det er superhurtigt gjort. Vi brugte forskellige glas til 12 kr. pr. stk. fra Ikea, guldspray fra Søstrene Grene til 23 kr. og guldglitter fra Flying Tiger til 10 kr. for en pakke med fem farver. Spray foden med guldspray og drys guldglitter på med det samme. Lad glassene tørre, inden du stiller dem på bordet.

Festlig pynt

De hængende dekorationer giver masser af feststemning. De er af plast, stål og polyester og koster 59 kr. pr. stk. De lysende LED-grantræer koster 69 kr. Champagneglassene med mønster koster 22 kr. pr. stk., og de andre champagneglas koster 12 kr. pr. stk. Alt er fra Ikea.

Lys bordet op ...

… med lysende stjerner. Det gør bordet elegant og smukt at se på. Stjernerne er fra Sompex og koster 599 kr. pr. stk. – men så kan de også bruges år efter år til både jul og nytår.