Personlighed i indretningen
Annonce
Bolig

5 tips: Sådan skaber du personlighed i indretningen

11. maj 2022
Annonce for Samsung
Vi elsker personlig indretning, så man virkelig kan se, det er vores hjem. Men når vi også skal have plads til funktion, bliver det, der var tænkt som personlig stil, sommetider til … rod. Her får du 5 nemme tips til personlighed i dit hjem – uden at rode!
samsung

Kender du typen? Når vi indretter vores hjem, vil de fleste af os gerne have at gæsterne kan se, at det er os, der bor der.

Med andre ord er vi vilde med personlig stil. Men der er også ting i hjemmet, vi ikke kan undvære, og som kan få personlighed til at ligne et stort rod. For eksempel kan en smukt indrettet stue blive spoleret af et stort, grimt tv i midten.

Vi giver dig fem enkle tips til, hvordan du får personlighed ind i dit hjem uden at rode.

1. Læg enkelte yndlingsbøger frem

Vores bøger siger rigtig meget om, hvem vi er. Lægger du nogle af dine favoritter frem på reolen eller på sofabordet som coffee table books, viser det lidt om, hvem du er, og det kan også starte gode samtaler om litteratur.

Mangler du læsestof, så kan du finde masser af gode bøger i genbrugsbutikker eller i antikvariater.

2. Personliggør dit tv

Tv-tid og streaming fylder mere og mere i vores dagligdag, og de fleste af os elsker at smække benene op efter en lang arbejdsdag og tænde for vores yndlingsserie.

Men det er altså sjældent særlig kønt at have en kolos af et tv stående eller hængende i den stue, vi har kæmpet for at indrette pænt og personligt. Vi ender sommetider med at skulle vælge mellem funktion og dekoration, fordi tv’et er og bliver en af de store hæmsko, når vi indretter.

Du kan faktisk finde et tv, der forener funktion og dekoration. Samsung har nemlig skabt The Frame, som enten kan stå som staffeli eller hænge på væggen som del af billedvæggen. Du kan købe flere forskellige rammer til The Frame, som ligesom staffeliet sælges separat. Når du ikke bruger det, camoufleres The Frame nemlig som lige det maleri, du bedst kan lide, og på den måde kan det afspejle lige præcis din personlige stil.

Du kan gratis vælge mellem 20 forskellige kunstværker, og betaler du for et abonnement til Samsungs Art Store, kan du vælge mellem 1600 kunstværker, så du kan finde det helt rigtige match til din billedvæg. Find The Frame her.

3. Stil personlige køkkenting frem

De ting, vi har i køkkenet, er ofte arvestykker, gaver, rejseminder eller bare nøje udvalgt. I stedet for at gemme det væk i køkkenskabene, kan du stille det frem som dekoration. Stil et stort fad eller en skål med frugt på køkkenbordet eller spisebordet. Du kan også stille en vase frem som dekoration på et bord eller en reol. Sæt en fin forårsblomst i en vase, og lad din personlighed skinne igennem i både vase- og blomstervalg. Eller lad vasen stå tom.

Mangler du vaser eller fade, så sæt en solskinslørdag af til at tage på loppemarked. Foråret er store loppesæson, så der er med garanti et tæt på dig. I Aarhus finder du et loppemarked på Ingerslevs Boulevard de fleste søndage fra april til september. I Odense er der fra marts til oktober et hyggeligt søndagsmarked på havnen. Og i København kan du finde masser af loppefund på Bryggen. Det er bare om at komme afsted!

4. Lav et stilleben af nips og småting

Mange af os er samlere, og typisk ender det med, at vi har tusind ting stående på reolen, fordi vi ikke kan skille os af med ferieminder, børnekreationer og gaver.

Du kan bruge tingene ved at samle dem i et fint stilleben med et tema. Det kan være både figurer, skåle, vaser, kopper, billeder og andre nips. Enten kan du dele dem op i farver, så de passer sammen, eller også kan du vælge to-tre farver ud, som matcher, og stille det sammen. På den måde undgår du at rode, og samtidig viser du, hvem du er. Et stilleben kan også stilles oven på en bogstak og dermed give endnu mere personlighed.

stilfuld indretning

5. Skab stemning med lys

Levende lys og lamper siger mere om os, end man lige skulle tro. Derfor er det en god idé at skabe personlighed gennem lyset i dit hjem. Er du en rigtig læsehest, har du sikkert brug for en god læselampe i sofahjørnet. Kan du godt lide at have gæster, skal du måske vælge at have en masse små lamper, som kan skabe en hyggelig stemning. Og er du den fødte romantiker, er stearinlys og lysdæmpere vejen frem for dig!

Ofte kommer behovet for masser af dagslys i karambolage med behovet for at kunne mørklægge, når vi skal se tv. Er du glad for lyse stuer, er The Frame fra Samsung det rette fjernsyn for dig. The Frame's QLED-kvalitet gør det nemlig ideelt til lyse rum, da lyset ikke påvirker farverne i billedet. Den matte overflade på skærmen minimerer refleksioner fra både lamper og sol, så du kan se dine yndlingsprogrammer uden at skulle tage hensyn til lyset i rummet. På den måde kan du vælge lys efter din personlighed og ikke efter dit tv.

Tænk over, hvordan dit hjem ser ud inde og ude. Sætter du levende lys eller en hyggelig lampe i vinduet, skinner din personlighed også igennem, når man står på gaden. Det samler vindueskarmen og skaber hyggestemning både inde og ude.

The Frame QLED TV

Samsung har et TV til alle

Samsung tilbyder et bredt udvalg af fjernsyn, så du kan finde lige præcis det, der passer perfekt til dig og dine behov. Uanset om du leder efter eksklusivt design, de mest avancerede tekniske funktioner eller den bedste måde at opleve livesport på, så kan du finde dit næste TV på samsung.com/dk.

Læs også