Bolig

5 idéer til dit køkken

Af Britt Endicott og Gaia Rasmussen 21. januar 2017
foto: Kira Brandt, Birgitta Wolfgang, Katrine Rohrberg
Skal der ske lidt nyt i dit køkken? Så pift det op med små og lidt større smarte idéer, der samtidig er funktionelle.

Hæng bogkasser op i stedet for køkkenskabe. Mal grydeskeerne i smukke farver. Og udnyt pladsen ved spisebordet med en bænk og en behagelig hynde til ryggen. Der skal ikke så meget til for at få et helt nyt look i køkkenet.

Klik igennem galleriet herunder, og få vores 5 gode køkkenidéer.

5 idéer til dit køkken

Med vandfast hobbymaling kan du male grydeskeer og salatbestik af træ i dine helt personlige yndlingsfarver. Mal kun på en del af bestikket, så træet stadig er synligt. Køkkengrej af træ fås bl.a. i Ikea.

Falder du for nogle lidt for dyre fliser, kan du vælge kun at sætte dem op på et lille stykke af væggen, f.eks. lige bag komfuret eller vasken. Det har en stor dekorativ virkning og er samtidig en billigere løsning. Fliserne her er fra Made a Mano.

I stedet for lukkede køkkenskabe og åbne hylder kan du hænge bogkasser på væggen over køkkenbordet. Det er giver et helt andet look, og du kan male kasserne i lige den farve, du er vild med. Lignende løsning med bogkasser kan du lave med kasser fra Trævarefabrikernes Udsalg, som du bejdser mørke.

En bænk i køkkenet giver plads til, at lidt flere kan sidde med ved spisebordet. Her er samtidig sat en ryghynde på væggen bag bænken, så pladsen bliver mere behagelig. Du kan lave den selv af en MDF-plade skåret i de rigtige mål, skumgummi i samme størrelse, et stykke kunstlæder, der et stort nok til at nå helt om på bagsiden, skruer og knapper. Bor huller igennem pladen, hvor knapperne skal sidde. Læg skumgummiet på pladen. Læg kunstlæderet på, og hæft det på bagsiden med en hæftepistol. Skru hynden fast til væggen igennem hullerne og sy/lim knapperne fast. 

Hold styr på krydderurterne i køkkenet ved at skrive deres navne direkte på urtepotterne med kridt – det ser samtidig dekorativt ud. Her har vi malet den ene en af krukkerne med sort tavlelak.