Nostalgi i indretningen af hjemmet
Bolig

5 gode idéer til at få nostalgi i boligen

Af Nadja Wehlitz, redigeret af Britt Endicott 17. juni 2017
foto: Pernille Enoch
Nostalgi i form af fine gamle ting kan give dit hjem personlighed, humor og hyggestemning. Vi giver dig 5 gode idéer til, hvordan du mikser dine nostalgiske fund med nyt.

Nostalgi og gamle fund er vejen at gå, hvis du drømmer om mere sjæl, charme og personlighed i din indretning. Og det er ikke så svært at få mormors porcelænsfugl, det blomstrede vattæppe fra marskandiseren og den gamle guldramme fra loppemarkedet til at passe ind, selv om resten af indretningen er moderne.

Nostalgi i farver og former

Tricket er at smutte enkelte gamle ting ind imellem de nye, men at have farver og former i tankerne samtidig. For eksempel passer ny keramik og gammelt porcelæn fint sammen hvis begge dele er i pastelfarver. Og blomstrede vattæpper klæder enkle, ensfarvede puder fint, så længe der er en farve, der går igen.

Vi giver dig her 5 tips til, hvordan du nemt kan mikse gammelt med nyt.

Læs også SØNDAGs 5 tips til altanen

Klik dig igennem galleriet herunder for at se de gode idéer.

Nostalgi i boligen

Man kan ikke få for mange puder og tæpper. Og du kan sagtens mikse ensfarvede af slagsen med enkelte gamle vattæpper med f.eks. blomstermotiver. Husk, at resultatet bliver mest harmonisk, hvis farverne harmonerer, som her hvor det meste er holdt i lyse pastelfarver. 

En spritny keramikvase holder mormors porcelænsfugl og en gammel flakon med selskab på en bakke. Både vase og fugl er i sarte og pastelagtige farver, tingene er i lidt forskellige højder og i et ulige antal – sådan lyder opskriften på en opstilling, der kombinerer nye og gamle ting på smuk vis. 

Det ser altid godt ud at sætte kønne ting sammen i opstillinger f.eks. på en kommode – men du kan også gruppere forskellige fund på væggen. Hæng f.eks. gamle tallerkner, billeder i guldrammer, bageforme og vægkrukker op sammen. Det er ligegyldigt, om det er ting fra forskellige tidsperioder, bare farverne harmonerer.

Brug kønne gamle kufferter og kasser med låg til opbevaring i entréen. Trækassen med låg og kufferten her er loppefund. Billedet på gulvet er også gammelt, mens skamlen er ny og fra Notre Dame.

Læg et smukt nyt skærebræt midt på dit spisebord, og stil en vase, et bloklys og f.eks. en fin gammel porcelænsæske på den. Når tingene står samlet, ser det dekorativt ud frem for rodet – og æsken kan du bruge som saltkar.