https://imgix.femina.dk/media/article/aarets-farve-prim.jpg
Stil

Bolig: Her er årets store farvetrend i 2020

10. januar 2020
af Kathrine Graa
Foto: Pernille Enoch
Hos Pantone hedder den “Classic Blue”, hos Jotun hedder den “Statement Blue” og hos danske Dyrup hedder den “Chinese Porcelain”. Her kan du læse mere om, hvorfor blå er årets farve 2020.

Kan du huske den sarte lyserøde farve, der senere blev døbt millennial pink? Eller dengang alle begyndte at liste en dybgrøn ind i indretningen? Lilla? Vi ænser det måske ikke, men der er faktisk nogen, der vælger årets farve hvert år. Det gør de ifølge boligredaktør på femina og Mainlifestyle, Mette B. Seerup, ud fra, hvordan vores samfund udvikler sig.

- Grunden til at årets farve i år er blå, skyldes det store fokus, vi har på klimaet lige nu. Vi har fået øjnene op for, at vi skal værne om vores natur. Det skal den blå farve symbolisere: Hav og himmel.

Årets farve er altså en dyb, rolig nuance af blå, som ifølge Mette passer rigtigt godt ind i vores nordiske indretning.

- Det er jo en rolig farve, som er let at integrere med de lyse møbler, egetræ og materialer vi har i vores hjem.

https://imgix.femina.dk/aarets-farve.jpg

Brændte farver fortsætter

Blå er ikke den eneste farve, som er spået til at blive stor i det nye år. Brændte farver, som allerede er trendy, fortsætter, men nu i de mere rødlige og gullige nuance.

- Hvor vi før har haft brændte farver i lyse toner, så kommer de nu mere i de røde og gule nuancer. Specielt gul - meget kraftig gul!, forklarer Mette.

LÆS OGSÅ: DIY: 8 blå ideer til dit hjem

Rum til fordybelse

Har du ikke mod på pludselig at male alle vægge i dit hjem, kan du altid starte i de små detaljer. Puder, lamper og tæpper er et sikkert hit – eller prøv at male én af dine møbler i farven. Man kan ofte købe farverne til træmaling.

Har du til gengæld lyst til at pifte dit hjem op, har Mette B. Seerup nogle råd til, hvilke rum, der passer med hvad:

- De blå farver er gode at bruge i rolige rum, som fx soveværelset eller badeværelset - altså der hvor man gerne vil finde ro og kunne fordybe sig. Det er måske ikke der, man skal vælge den meget mørke, brændte røde farve. Den bliver for hidsig. Den passer til gengæld rigtigt godt i stuen eller spisestuen, hvor man har brug for mere inspiration.

LÆS OGSÅ: Boliginspiration: Fuld fart på farverne

Her kan du se de forskellige farvebrands’ paletter for 2020:

Dyrup

Jotun

Pantone

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også