blomster
Stil

Blomster: Sådan får du buketten til at holde længere

9. marts 2016
af webredaktionen
foto: Pantherstock
Der er næsten ikke nogen større luksus end at få en smuk buket blomster. Desværre er afskårne blomster også ofte en kortvarig glæde. Her får du 4 tips, der får buketten til at holde lidt længere

1. Gå efter en buket med forskellige blomster

Der er forskel på blomster og dermed også på deres holdbarhed. Krysantemum og solsikke kan holde op til 10 dage, og liljer og roser kan med den rette pleje også holde op til en uge. Blomster med stærk duft såsom iris og gardenia indeholder mere olie og visner derfor hurtigere.

2. Hold buketten kølig

Det gælder om at stille buketten et køligt sted, for afskårne blomster har ikke godt af varme. Hvis du skal give en buket i gave dagen efter, kan du prøve at stille dem i køleskabet. Undgå dog at stille dem på samme hylde som frugten og grøntsagerne, da de udskiller en gas, der er skadelig for blomster.

Lav den fineste udsmykkede væg med pressede blomster

3. Skær stilkene på skrå

Husk at skære blomsterstilkene på skrå, inden du skal arrangere buketten. Jo større snitflade på stilken, jo mere vand kan blomsterne suge til sig.

4. Skift vand hyppigt

Der dannes bakterier i blomstervandet, som tilstopper stilkene, så blomsten ikke kan suge vandet ordentligt. Sørg derfor for at skifte vandet hver- eller hver anden dag med frisk vand, der har stuetemperatur. Har du fået en lille pose med konserveringspulver med blomsterne, så hæld det endelig i vandet, da det udover at have en konserverende effekt også indeholder den helt rigtige balance af næring til blomsterne.

Sådan dyrker du dine egne sommerblomster

Kilde: Good Housekeeping

Læs også