Alunrod
Stil

Alunrod med lækkert løv

9. september 2016
af Dorthe Liljensøe
Foto: Hanne Gabel Christensen, Panthermedia/All Over Press, m.fl.
Alunrod, eller Heuchera, er en lille staude, som viser sig fra sin smukkeste side her i eftersommeren, hvor de farvestrålende blade går fantastisk godt i spænd med de mange gyldne farver, som lige så stille toner frem ude i haven og naturen.

Alunrod - løv i lækre farver

Alunrod, Heuchera, er en rigtig bedstemor-staude, som hun især anvendte til kantplante, hvor de lette blomsterstande i rødlige nuancer gav bedet en sløragtig kant. I dag er der en lang række hybrider med så smukke blade, at de i sig selv gør planterne attraktive. Ud over den traditionelle grønne, findes alunrod nu med sølvfarvede, skinnende røde og næsten sorte blade. Dertil kommer, at bladene holder vinteren over, så det siger sig selv, at fokus i stor udstrækning er flyttet fra blomsterne til bladene, og at anvendelsen er udvidet til især at omfatte krukker. Planter du en krukke til med alunrod i eftersommeren, kan du således have glæde af den hele vinteren, dog kan de godt gå til, hvis de ikke har nået at danne et stort nok rodnet, inden vinteren sætter ind.

Alunrod

Elegante blomster

Alunrod trives både i sol og halvskygge i en veldrænet jord, der dog ikke må blive for tør. De er meget velegnede til bunddække i forgrunden af staudebede eller busketter. Blomsterne syner ikke af meget, men er alligevel ganske
elegante. De klokkeformede blomster er røde over lilla og rosa, og de rejser sig rankt og fint over bladene fra maj og hen over sommeren.

Læs også