Undgå de 5 klassiske indretningsfejl
Stil

5 klassiske indretningsfejl, de fleste begår

15. januar 2018
af
Mie Stange. Foto: Mette Wotkjær, Camillahey.dk og Tia Borgsmidt.
Boligredaktionen giver dig her nogle gode råd til, hvordan du undgår de 5 klassiske indretningsfejl.

Sådan undgår du de klassiske indretningsfejl

Du har lækre møbler, en masse nips og styr på det med farverne, men husker du at tage højde for disse 5 klassiske indretningsfejl, som de fleste af os begår? Læs med nedenfor og og bliv klogere på, hvordan du kan undgå, at din boligindretning bliver et mindre kaos.

1. Vælg den rette belysning

Selv de hyggeligste og smukkeste rum kræver den rette belysning. Hvis du vil sørge for, at rummet får en varm og hyggelig stemning, er det er ikke nok med belysning fra de helt klassiske loftslamper. Sæt i stedet en masse forskellige lyskilder op og miks både bordlamper, væglamper og gulvlamper. Et andet tip er at bruge de klassiske pendler på nye og anderledes måder. Prøv for eksempel at hænge flere lamper sammen i forskellige længder i et hjørne af rummet eller over dit spisebord – det giver en flot belysning til rummet. Hvis det er begrænset med naturligt lys i rummet, kan du med fordel bruge spejle til at reflektere lyset.

2. Hæng billederne i den rigtige højde

Endelig har du fundet den helt perfekte plakat, men er i tvivl om, hvor højt skal den hænge?

En god huskeregel er, at den perfekte højde er, når billedets centrum er i øjenhøjde. Er du ude i at lave en hel billedvæg fra gulv til loft, er billedernes placering i forhold til hinanden vigtig. Mål derfor op, inden du sætter en masse søm i væggen, som du ikke kan bruge til noget. Hæng billederne, så du har en lige underkant og hold samme afstand mellem rammerne – både lodret og vandret. 5-7 cm fungerer rigtig godt. Hvis du har meget forskelligt kunst, som du vil have op på billedvæggen, er en god idé at vælge rammer i samme farve – det skaber sammenhæng og ro på din væg.

3. Undgå tung indretning – møblerne væk fra væggene.

Vi har en tendens til at tro, at det giver rummet mere plads at stille alle møbler op ad rummets fire vægge. Tværtimod skaber det en meget formel stemning og et tomt rum i midten. Bryd det tomme rum og prøv i stedet at skab flere rum i det samme rum ved at bruge sofaen eller reolen som rumfordeler. Du kan også lade nogle af møblerne stå mere frit ude i rummet.

4. Nips over det hele?

Det er hyggeligt med personlige nipsting og pyntegenstande, men hvis dit hjem er fyldt med nips, kan det være på tide at rydde ud i dine ting. Gå dine ting igennem og behold kun de pynteting, der stadig har en betydning for dig. På den måde får du fremhævet særligt udvalgte ting til dine stilleben, hvilket skaber personlighed, ro og mere plads i din bolig.

5. Hop ikke med på hvad som helst!

Er du typen, der læser masser af boligmagasiner og følger med i tidens tendenser på Instagram og diverse boligsites? Så ved du også, at der er mange nye fede tendenser hele tiden. Det betyder dog ikke, at du behøver at få alle stilarterne i dit hjem. Gå på kompromis og udvælg hvilke trends, der passer til din boligindretning.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også