https://imgix.femina.dk/media/article/1814-indretningskneb.jpg
Stil

5 hemmelige indretningskneb

24. april 2018
af webredaktionen
Foto: Panthermedia
Kan du få bogkassen til at hænge i vater bare med hjælp fra din iPhone? Og kan du redde gulvtæppet, selvom der er mærker fra møblerne i det? Ja da – her er de bedste, hemmelige kneb til din indretning!

1. Vaterpas: Glem bare værktøjskassen

Er der noget mere irriterende, end at bakse med en bogkasse eller reol, der skal hænges op på væggen, og så huske på, at man ikke har et vaterpas? Hvis du er iPhone-bruger, kan du lynhurtigt få dit helt eget vaterpas frem: Bare tryk på ”kompas”-ikonet og swipe til højre, så finder du et praktisk vaterpas – klar til brug.

2. Lysdæmpende kontakt? Nej, bare brug pæren…

Engang imellem kan det være rart at have en blødere lys over spisebordet, men derfra og så til at gå ud og købe en lysdæmper og installere den, er der alligevel et stykke vej for de dovne af os. Og heldigvis behøves det slet ikke, for Philips laver en fin pære med tre forskellige lysindstillinger – du skal bare trykke tre gange på lyskontakten i stedet. Og så kan pæren sørme automatisk huske din sidste indstilling, hvis kontakten slukkes i længere tid end seks sekunder.

3. To søm, så går det

Skal billedet hænge her – eller lige lidt til venstre? Når du alligevel banker et søm i væggen, så bank lige ét til i – så kan du rykke rundt på dit billede, som du lyster, og man kan alligevel ikke se det, fordi det ekstra søm er skjult bag billedet.

4. Dybe mærker i gulvtæppet – put is på!

Har den tunge lænestol stået lang tid på gulvtæppet, efterlader den et mærke. Men de kan sagtens fjernes. Læg nogle isterninger på mærkerne, vent på de smelter, og støvsug derefter oven på mærkerne. Vandet får fibrene i gulvtæppet til at rejse sig igen.

5. Hæng billedet over sofaen i den helt rigtige højde

De fleste af os hænger vores kunst for højt på væggen. Bunden af rammen skal hænge fra 7 til 20 cm fra toppen af sofaen (lavest for store billeder, højere for små billeder). Hvis der er for meget luft imellem sofa og billede, vil øjet nemlig automatisk hvile på det tomme rum mellem de to.

Kilder: Reader's Digest, Good Housekeeping

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også