kvinde med briller
Stil

4 brilletrends, der dominerer efterårsmoden

28. september 2018
af Redaktionen
Foto: Panthermedia, m.fl.
Er du ligesom os blevet fanget af retrostilen, så bliver du glad for efterårets og vinterens brille- og solbrillemode. 60’erne, 70’erne og 90’erne er tilbage, og du skal gå efter farver, mønstre og metal. Her får du de fire mest dominerende trends for briller og solbriller.

Selvom dagene bliver mørkere i takt med at efteråret skrider frem, så er der masser af liv, når det gælder brillemoden denne sæson. Efterårets og vinterens brilletrends er mønstrede og retroinspirerede, så måske det er tid til at skifte det gamle stel ud med et nyt og farvestrålende – eller måske finde et gammelt stel frem, som har ligget i gemmerne siden 90’erne?

Sommerens brillemode, som var domineret af 90’erne, fortsætter nemlig gennem efteråret, lyder det fra Synoptik. Men også 60’erne, 70’erne og 80’erne dominerer brillemoden, ligesom retroinspirationen også går igen i tøjmoden. Men også mønstre og metal vinder frem, så der er flere muligheder, hvis det er tid til et par nye briller til de mørke aftener, vi går i møde, eller solbriller til efterårsferien.

Her giver Synoptik dig fire brillestel, der trender efteråret og vinteren igennem:

1. 90’erbrillen

https://imgix.femina.dk/brilletrends-carrera_trend-90erne-er-tilbage_1298kr_-002.jpg

90’erinspirerede briller fra Carrera

I forårs- og sommermoden var der tydelig inspiration fra 90’erne, og det er en trend, der er kommet for at blive efteråret og vinteren igennem. Passer det til din ansigtsform, så vælg et par runde briller, som du kan finde i mange forskellige farver og materialer. Går du efter solbriller, så er det farvet glas og ovale og firkantede former, der trender.

LÆS OGSÅ: Vælg briller efter din ansigtsform

2. Den metalliske

https://imgix.femina.dk/brilletrends-rayban-trend-let-og-metallisk-1898-kr.jpg

Metalliske solbriller fra RayBan

Hvis du gerne vil holde dig på sikker grund, så holder det klassiske metalstel stadig, både hvis du kigger efter briller og solbriller. Det er moderne i designet og giver et let look. Går du efter et par metalliske briller, så er der rig mulighed for at lege med formerne. Skal du have nye solbriller, så se efter de futuristiske, som har en glinsende overflade.

3. Den mønstrede

https://imgix.femina.dk/brilletrends-marc-jacobs_trend-farver-og-moenstre-dominerer_1798-kr_.jpg

Mønstrede briller fra Marc Jacobs

Er du ikke så meget til retro- og metalstilarterne, så gå efter mønstrede briller. I øjeblikket kan du finde mange forskellige mønstre i brillemoden, som giver liv til dit ansigt, men samtidig holder sig til naturlige nuancer. Brun, hvid, transparent og camouflagemønster er in, og du kan sagtens vove dig ud i noget mere farvestrålende, især hvis du er ude efter et par nye solbriller. Her kan du både kigge efter farvede glas og gennemsigtige, kraftige eller farvede stel.

LÆS OGSÅ: 4 nøglekøb til efteråret

4. Retrobrillen

https://imgix.femina.dk/brilletrends-marc-jacobs_trend-retrobriller-vinder-frem_1798-kr_.jpg

Briller i retrostil fra Marc Jacobs

Har du et gammelt stel liggende fra 80’erne, eller har du arvet et par briller fra din mor, som du aldrig har nænnet at smide ud, så er det måske tid til at finde dem frem igen. Cateye-brillerne vinder frem, og ellers skal du gå efter bløde og runde former. Du kan skifte glasset ud på et par gamle briller, eller du kan se dig om efter et par nye. Retrostilen er også populær, hvis du ser dig om efter et par nye solbriller. Gå efter de runde solbriller, enten et par små eller et par oversize 60’erbriller.

Tre gode råd til at finde de rigtige briller og solbriller

1. Vælg briller efter din ansigtsform. En god huskeregel er at købe briller med en anden form end dit ansigts. Har du et rundt hoved, vil firkantede briller klæde dig, da det skaber balance i ansigtet.

2. Se yngre ud med farverige briller. Vi danskere elsker neutrale farver, men farverige briller kan faktisk gøre dig yngre at se på. Farverne markerer øjnene og tilføjer liv til ansigtet.

3. Fremhæv øjnene med markante stel. Markante stel sætter øjnene i fokus. De kan derfor være rigtig flotte, hvis ikke du bruger så meget makeup eller er en mand, da de markerer øjnene og indrammer dem.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_0.png

Læs også