https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1338-3-smykkedesignere.jpg
Stil

3 smykkedesignere med kant

24. september 2013
af Helena Thit Espeland & Majbritt Olsen
Der er i de seneste år kommet øget fokus på smykker i modebilledet og med god grund for med smykkedesignere som RebekkaRebekka, Maria Black og Lind&James er det svært ikke at blive fascineret. Men hvad er inspirationen bag de forskellige smykkedesigneres kollektioner? Mød 3 af tidens hotte smykkedesignere her
https://imgix.femina.dk/1338-smykker-maria-black.jpg

Maria Black

Bag designet på de rå og smukke smykker står den dansk/irske smykkedesigner Maria Black. Mærket der har eksisteret siden 2010 har hurtigt fået en stor succes og er i dag en favorit blandt kendisser som Scarlett Johansen, Rihanna og Helena Christensen. De kantede smykker som designeren selv kalder for ”Lego for fashionister” bliver i dag forhandlet i butikker over hele verden. Senest fik København deres helt egen Maria Black-butik hvor de unikke kollektioner kan erhverves. Privat er Maria Black bosat i London hvorfra hun designer sine kollektioner. www.maria-black.com

Hvor kommer inspirationen til Diamond cut- kollektionen fra?

”Med Diamond cut-kollektionen ville jeg finpudse det univers jeg allerede har skabt med mine sølvsmykker. Jeg ville raffinere formerne og tilføje lidt glamour ved at drysse små diamanter ud for at fremhæve former”.

Hvad kendetegner kollektionen?

”Der har i mange år været en tendens til matte overflader og organiske former i dansk smykkedesign. I min kollektion finder du blankpolerede overflader, geometriske former og pavésatte diamanter, som giver et feminint udtryk til skarpe kanter”.

Hvem henvender kollektionen sig til?

”Designet er elegant med en kant og passer perfekt til tidens minimalisme, så jeg vil sige at det henvender sig til kvinder i alle aldre, der har en forkærlighed for rene linjer”.

https://imgix.femina.dk/1338-smykker-lind-james.jpg

Lind & James

Lind & James smykker bliver designet af danske Stina Lind og Australske Kevin James. De to smykkedesignere har begge en baggrund fra den anerkendte kunst- og designskole Sir John Cass i London men til daglig ligger deres showroom og arbejdsplads i det sydlige Fyn, nærmere bestemt Faaborg. Designet af de geometriske Lind & James smykker foregår i tæt samarbejde de to imellem, da de begge er med til at designe samtlige smykker. Ved siden af det professionelle samarbejde danner Stina og Kevin også par privat. www.lindandjames.com

Hvor kommer inspirationen til ”The Golden Mean” fra?
”Inspirationen til den aktuelle kollektion “The Golden Mean”, tager udgangspunkt i kubismen og koncentrationen omkring de geometriske grundformer. Arbejdet med kompositionen i det enkelte smykke opstår oftest ved guldsmedebordet med materialerne i hånden. På den måde tager kollektionen form med en vis form for umiddelbarhed”.

Hvad kendetegner jeres design?
”Signaturen i vores smykker er grafisk og skulpturel samtidigt med, at den rummer tidsløshed og feminin elegance. Konstellationen mellem form, funktion og æstetik er ekstremt vigtig og til tider en udfordrende størrelse. Godt design er for os når de forskellige elementer forenes og styrker hinanden i et skarpt og gennemført formarbejde”.

Hvem henvender designet sig til?
”Udgangspunktet er altid os selv - smykker vi selv ville bære. Balancen mellem smykkernes rå og sofistikerede karakter tiltaler den selvsikre kvinde med en stærk fornemmelse for sin egen personlige stil, der gerne skiller sig lidt ud fra mængden”.

https://imgix.femina.dk/1338-smykker-rebekka.jpg

RebekkaRebekka

Bag designet på de über cool RebekkaRebekka smykker står den 31-årige designer Rebekka Christina Nielsen der i små 4 år har designet i eget navn. Til at starte med var Rebekka alene i firmaet men i takt med en stor efterspørgsel og stigende succes er hendes søster Camilla Nielsen i år blevet en del af firmaet. De to søstres base ligger på Nørrebro i København hvorfra Rebekka tegner og designer sine smykker der efterfølgende bliver håndlavet i Bangkok. Med kun én årlig kollektion, er der virkelig kræset for detaljerne i smykkedesignet hos RebekkaRebekka.

Hvor kommer inspirationen til RAW DIAMOND-kollektionen fra?
”RAW DIAMOND-kollektionen tager udgangspunkt i at lege og udforske diamant-former. Jeg designer ud fra rene linjer med skæve og anderledes overflader. Jeg har ikke arbejdet med stene i mit design af RebekkaRebekka, men har taget inspiration fra formen på diamanter og genskabt dem i min formgivning til smykkerne. Det er en sjov og anderledes måde at tiltrække kvinders forkærlighed til diamanter på, mine ”diamanter” er bare mere rå og giver et mere cool hverdagslook som henvender sig til kvinder i alle aldre”.

Hvad kendetegner designet af RebekkaRebekka?
”RebekkaRebekka smykker er simple men med skæve detaljer. Designet er feminint med rå undertoner. Smykkerne er altid fremstillet af rene ædelmetaller og så er priserne fornuftige”.

Hvem henvender smykkerne sig til?
”Designet henvender sig klart til storby kvinden, som har fingeren på pulsen. Kvinden som elsker at udtrykke sig på en skandinavisk/europæisk måde og hvor smykker er en vigtig del af hverdagslooket”.

Læs også