Kost og helbred

Scan modermærker med mobilen

En ny app kan scanne dine modermærker - og give dig svar med det samme!

Hold øje med modermærker

Når man scanner et modermærke med den nye app skinScan, får man med det samme at vide, om modermærket er typisk eller atypisk. 

Behovet for at knække kurven for modermærkekræft er stort. Danmark indtager en trist tredjeplads på verdensplan med hensyn til forekomsten af modermærkekræft (målt pr. indbygger). Årligt får 1.800 danskere konstateret modermærkekræft, og kræftformen er den hurtigst voksende med ca. tre-fem pct. stigning i antal nye tilfælde pr. år.

Her kan du læse om 9 kendte kvinder som alle har knækket kræften

Tidlig vurdering kan redde liv

App’en, som alle kan hente gratis på App Store, hjælper den enkelte til at følge sine modermærker nøje. Ved at holde øje med forandringer kan man nå at søge læge i tide. Tidlig vurdering af modermærker kan redde liv. 

Når modermærkekræft opdages i tide er helbredelsesprocenten meget høj, ca. 95 pct. Når modermærkekræft opdages sent er helbredelsesprocenten helt ned til tre pct. SkinScan er lavet, så man kan undersøge sine egne modermærker og dermed holde øje med forandringer af huden. Et atypisk modermærke behøver ikke at være sygt, men der er god grund til at holde ekstra øje med det. skinScan stiller ikke diagnoser – det gør lægen efter nærmere undersøgelse. 

Hvornår kan brystkræft helt undgås? Få svaret her

Få svar med det samme 

Når du scanner et modermærke med appen, får du med det samme at vide, om modermærket er typisk eller atypisk. 

Hvis modermærket er atypisk, anbefales det at gå til læge for at få det undersøgt nærmere. Et atypisk modermærke behøver ikke at være sygt, men der er grund til at holde ekstra øje med det.

Appen ser bl.a. på modermærkernes størrelse, farve og form. 

Appen husker den enkelte på at scanne modermærker jævnligt og dermed opdage forandringer tidligt.

KILDE: TELESKIN APSSCAN MODERMÆRKER
Læs mere om: