Symptomer på overgangsalder
Kost og helbred

7 klassiske symptomer på overgangsalder

Begynder din krop at opføre sig anderledes, så kan det være, at det er overgangsalderen, der har ramt dig. Her får du syv klassiske symptomer på overgangsalder

Overgangsalder er for mange lig med hedeture, humørsvingninger og udeblivende menstruationer.

Men hvad er det egentlig der sker i kroppen og med kroppen, når det pludselig er blevet tid til overgangsalder.

Hvad skal du spise for at reducere symptomerne på overgangsalder

Her får du 7 klassiske symptomer på overgangsalder

1. symptom på overgangsalder: Hedeture. Udsvinget i østrogenet kan give problemer med hedeture, pludselig varme, voldsom rødme i ansigtet, på halsen og brystet og nattesved.

2. symptom på overgangsalder: Hovedpine. I takt med hormonudsvingene kan du få hovedpine, svimmelhed eller migræne.

LÆS MERE: Vil du gerne undgå hormoner i forbindelse med overgangsalderen. Her får du 8 alternativer til hormoner.

3. symptom på overgangsalder: Humørsvingninger. En del oplever, at humøret og energien svinger. Man kan have lettere til gråd eller være mere træt.

4. symptom på overgangsalder: Smerter i leddene...og svagere knogler som følge af, at knoglerne har en tendens til at afkalke.

5. symptom på overgangsalder: Vægtstigning. Da forbrændingen nedsættes, tager nogle lettere på, og fedtet sætter sig mere om taljen og maven end på hofter og lår.

6. symptom på overgangsalder: Smerter ved sex. Da slimhinderne producerer mindre fugt, bliver skeden mindre elastisk og mere tør, og det kan give gener i forbindelse med sex.

7. symptom på overgangsalder: Dårlig søvn. Når østrogenet forsvinder, ændres søvnmønstret for en del. De sover lettere, har svært ved at falde i søvn eller sove igennem. Ofte skyldes de hyppige opvågninger hedeture.

 

Læs mere om: