Hovedretter

Ærtepuré med hvid fisk

En let og sommerlig ret til terrassen

TID: 20 MIN

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser:

4 dl frosne ærter 

1 lille blomkålshoved

3 spsk smør

2 spsk piskefløde

Salt, peber

600 g sandart eller torsk

Rugmel 

1½ dl bælgede grønne ærter 

Evt. ærtespirer og radiser 

Fremgangsmåde:

Optø ærterne. Skær blomkålen i små buketter.

Kom ærter og blomkål i en lille gryde med 1 spsk smør og rist det i et par min. Dæk akkurat med vand og lad det koge op i 8 min. 

Mos grøntsagerne groft, tilsæt 1 spsk smør og fløde.

Smag til med salt og peber og hold puréen varm. 

Skær fisken i fire stykker og vend dem i rugmel.

Rist dem på en pande i smør i et par min. på alle sider, til de er gennemstegte. 

Tilsæt de friske ærter i ærtepuréen og anret den med stegt fisk.

Pynt evt. med radiser og friske ærtespirer.