Forretter

3 sunde og velsmagende snacks

Nogle gange skal der dejlige, knasende, salte sager til. Her får du tre sunde bud på lækre snacks.

3 SUNDE SNACKS

Grønne asparges med ærtehummus (15 min)

250 g grønne asparges
150 g ærter fra frost
1 tsk. tahin
½ tsk. stødt spidskommen
1 spsk. citronsaft
1 spsk. vand
 
Bræk den nederste, træede del af aspargesene og kassér enderne.
Findel ærter, tahin, spidskommen, citronsaft og vand med en stavblender og smag til med salt og peber.
Dyp aspargesene i hummussen.
 
Energi pr. person: 117 kcal. Fordelt på: 17 % fedt, 25 % protein, 58 % kulhydrat
 
 

Grissini med oregano og parmesan (20 min)

280 g fuldkornspizzadej
2 tsk. tørret oregano
30 g parmesan
 
Varm ovnen op til 200°.
Rul pizzadejen ud og skær den i 1 cm brede strimler, ca. 16 stk. i alt. 
Drys strimlerne med oregano og parmesan, tril dem lidt og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag dejstrimlerne sprøde i ovnen, ca. 12 min. Lad dem køle af på en rist.
 
Energi pr. grissini: 49 kcal. Fordelt på: 21 % fedt, 14 % protein, 63 % kulhydrat
 
KØB et abonnement på SØNDAG – lige nu kan du vælge imellem velkomstgaverne: 2 x Södahl sengesæt eller Clarins skønhedspleje

 

Kik-snack (10 min)

130 g kogte kikærter 
(gerne fra dåse)
1 tsk. olivenolie
1 tsk. røget paprika
1 tsk. sesamfrø
1 tsk. honning
 
Skyl kikærterne i koldt vand og dup dem tørre.
Rist kikærterne ved kraftig varme i olie tilsat paprika, sesam og honning, til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af på en rist, du har beklædt med et stykke bagepapir.
 
Energi pr. person: 90 kcal. Fordelt på: 35 % fedt, 14 % protein, 51 % kulhydrat

PRØV OGSÅ: Sprøde asparagesstænger