https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/10/42/hjemmelavede-karameller-med-salt/hjemmelavede-karameller-med-salt-prim.jpg
Mad

Hjemmelavede karameller med salt

15. oktober 2013
af Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
Forkæl den søde tand - eller en du holder af - med hjemmelavede karameller. Få opskriften på skønne hjemmelavede karameller med salt her

TID: 1 TIME

Ca. 25 stk.

Det skal du bruge
¾ dl piskefløde
¾ dl lys sirup
50 g smør
125 g sukker
1 spsk flagesalt

Prøv også Mette Blomsterbergs opskrift på bløde karameller med lakrids

Sådan gør du
Hæld piskefløde, sirup, smør og sukker i en gryde, og varm op under omrøring. Lad det småkoge under omrøring, til karamellen er 122 grader varm. Det tager ca. 15 min.

Hæld karamellen ud på bagepapir på ca. 15 x 25 cm. Drys salt over, og rul massen sammen til en stang, når du kan røre ved det.

Skær karamelstangen i skiver, når den er afkølet.

Spis karamellerne straks eller pak dem i cellofan og spis dem i løbet af et par dage.

Overrask med hjemmelavet slik! Her får du opskriften på lækre peanutstykker dyppet i hvid chokolade

Tip: Har du ikke et termometer, kan du bare opvarme sukkermassen i ca. 15 min, til den laver bløde bobler, og du kan forme en lille kugle karamel i et glas med koldt vand.

Læs også