Hurtige fiberboller
Brød og bagværk

Hurtige fiberboller

9. februar 2009
af Lone Kjær, Bjørn Jakobsen
De er sunde, de er hurtige, og de er lækre! Her får du en skøn opskrift på hurtige fiberboller

TID: Ca. 20 min.+ hæve- og bagetid

12 stk.

Er tiden knap, så prøv de hurtige fiberboller, hvor dejen kun skal hæve én gang. Bollerne er rigtigt lækre fiberrige og mættende, uden at være for tunge. Spis dem til morgenmad eller med fyld til frokost som sandwich.

1 dl yoghurt naturel
4 dl vand
50 g gær
2 tsk salt
1 spsk honning
400 g grahamsmel eller groft speltmel
100 g hørfrø
Ca. 150 g hvedemel

1. Hæld yoghurt naturel og vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning, grahamsmel og hørfrø. Rør hvedemel i dejen lidt ad gangen og rør, til dejen er blød og godt klistret.

2. Fordel dejen (brug evt. to skeer) i 12 boller på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve tildækket et lunt sted i ca. 1½ time.

3. Tænd ovnen på 200 grader. Drys bollerne med lidt mel og bag dem i ca. 20 min.

Energi pr. bolle: 220 kcal. Fordelt på: protein 13%, kulhydrat 71%, fedt 16%

Læs også