Foccacia med druer og rosmarin
Brød og bagværk

Foccacia med druer og rosmarin

21. september 2015
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Jakobsen
Prøv dette lækre brød - med druer og rosmarin

HÆVETID: 1 TIME + 30 MIN.

BAGNING: 15-20 MIN.

Opskriften giver 1 brød

Ingredienser:

20 g gær

1 tsk salt

100 g fuldkornsdurummel

250-300 g hvedemel, tipo 00

200-300 g stenfri blå druer

1-2 friske rosmarinkviste

Olivenolie

½ tsk flagesalt

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i 2½ dl lunkent vand og tilsæt salt samt fuldkornsdurummel.

Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem, til den er let og smidig.

Sæt den til hævning et lunt sted i 1 time.

Slå dejen ned og rul eller træk den ud til en stor oval pizza.

Læg den på en bageplade og strø druerne udover. Tryk dem ned i dejen med håndfladen, drys med rosmarin og dryp med olivenolie. Drys til sidst salt over og lad brødet hæve i 30 min.

Bag brødet gerne i ovn med pizzafunktion, altså nederst i ovnen med undervarme samt varmluft og ved 220 grader i 15-20 min. Har du ikke pizzafunktion på din ovn, sættes brødet nederst i ovnen med undervarme gerne på 240 grader.

Afkøl på bagerist.

Læs også