Nikoline Werdelin - Nikolines brevkasse
Nikolines brevkasse

Nikolines brevkasse: Utaknemligheden er sårende

Nikoline Werdelin svarer "Fru Dilemma", der synes, det er upersonligt at modtage en sms som tak for en buket blomster. Læs Nikolines svar her!

Kære Nikoline

Som så mange andre er jeg dybt interesseret i din brevkasse og vil nu gerne bede dig give mig et svar på mit dilemma. Det drejer sig om, hvorvidt man er gået for langt med kommunikation på sociale medier kontra brev, telefon og mundtlig henvendelse til hinanden. Jeg har et par gange på grund af lange afstande sendt blomsterhilsner via Interflora med vedhæftet hilsen, og herefter er jeg blevet meget skuffet over at modtage en sms som tak. For mig føles det upersonligt!

Jeg er 74 år og måske lidt gammeldags. Jeg kan godt se, at tiden er løbet fra personlig kontakt, men det er lidt trist, desværre.

Venlig hilsen og tak for dine gode råd til læserne, fru Dilemma

Kære fru Dilemma

Tak for de rare ord og din interesse i brevkassen, hvor er det dejligt at vide. Med hensyn til sms’erne: Jeg kan høre, at du tror, det skyldes lemfældighed eller manglende glæde over din omtanke med blomsterne. Men jeg tror ikke, sms’er i dag er tænkt som mindre kærlige eller taknemlige end papirbreve og opringninger. Jeg tror, de er den pragmatiske og efterhånden bredt accepterede metode til tak. Jeg har hørt om alt lige fra frierier, vigtige meddelelser om sygdom, begravelser og fødsler på sms. Tænk på det som fortidens billetter. I gamle dage betød en billet en kort skriftlig meddelelse – og havde man noget vigtigt på hjerte, sendte man en kurér afsted med en billet!

Det er ikke, fordi jeg ikke holder af personlig kontakt, den vil jeg bare hellere have på et aftalt tidspunkt. Jeg vil langt hellere have en sms, hvis nogen vil takke mig for noget, fordi jeg oplever opkald som lidt forstyrrende. En sms kan jeg se på, når jeg har tid, og læse flere gange.

Så er der dig: Du har det anderledes. Måske du savner at snakke lidt mere i hverdagen? Det tror jeg, du skal sige mere lige ud til dine mennesker – i stedet for at håbe, at snakken kommer via en taksigelse. Hvis dine folk er travle og har det som jeg med telefonen, kan I arrangere telefonaftaler, som I kan gå og glæde jer til. Så har begge tid, og man kan drikke kaffe i hver sin ende af forbindelsen.

Venlig hilsen og tak for dine betragtninger, Nikoline