Annas Brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: "Mit barnebarn ønsker sig en piercing til sin konfirmation"

"Min dejlige barnebarn ønsker sig en piercing i konfirmationsgave. Hendes forældre accepterer det, hvilket jeg slet ikke forstår". Læs ugens brev til Nikoline Werdelin her.

Til Nikoline Werdelin

Jeg er mormor til et dejligt barnebarn på 14 år, som desværre har fået den dårlige idé, at hun ønsker sig en piercing i konfirmationsgave. Hendes forældre accepterer det, hvilket jeg slet ikke forstår.
 
 
Jeg havde tænkt mig at give hende et pengebeløb i gave, som mine øvrige børnebørn har fået, men jeg vil ikke have, at hun bruger dem på noget så tåbeligt. Min datter mener ikke, at jeg kan stille betingelser, når jeg giver en gave, og vi er nærmest kommet på kant over det.
Hvad mener du om piercinger til mindreårige? Og kan jeg tillade mig at sige, at hun ikke må købe en piercing for mine penge?
Mvh. LS
 

Kære LS

Jeg vil give din datter ret i, at giver man en pengegave, er det svært at øremærke den til et bestemt formål. Men du kan da give dit barnebarn et gavekort eller en rejse... hvad med at invitere hende en tur (med toget måske, det bliver det nye sort!) til et sted i Europa sammen med dig? Så kan I planlægge turen sammen, og mens I rumler af sted, kan I snakke om huller i ører, næse, øjenbryn, mave, bryster og i tungen.
 
 
Jeg mener ikke noget om piercinger til mindreårige. Piercinger og tatoveringer til alle aldersklasser virker som en måde at pynte på sit ydre og skille sig ud fra flokken, og jeg tænker, at det er fint at udsmykke sin krop, det har folk gjort i alle kulturer. Men hvad med at se lidt ud over sine egen piercede næse?
Mange hilsener Nikoline
 

Skriv til Nikoline Werdelin

Skriv til SØNDAG, Postboks 420, 0900 København C, og mærk kuverten »Nikoline Werdelin«. Eller send en email til [email protected] 
Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.