Nikolines brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: "Jeg hænger på hunden"

"Min bror og svigerindes nye hund kan ikke være alene, modsat den gamle hund som jeg ofte har passet. Nu har de spurgt, om jeg vil passe den nye, mens de er på ferie. Det har jeg ikke lyst til. Hvad skal jeg gøre?" Læs ugens brev til Nikoline Werdelin her.

Kære Nikoline Werdelin

Jeg passede gennem flere år min bror og svigerindes hund, som jeg holdt meget af. Den var både sød og nem, og det var aldrig noget problem at have den hos mig, når de skulle på ferie eller weekendture. Nu har de imidlertid fået en ny, som de ikke har fået lært at være alene hjemme. Ifølge naboerne hyler den det første stykke tid, og den har også ofte haft ”uheld”, når man kommer hjem.
 
 
Det er ikke noget stort problem for min bror og svigerinde, for det er en lille hund, der kan komme med mange steder. Min bror er også pensioneret, så der er ofte nogen hjemme hos den. Det er nok også derfor, den ikke er vænnet til at være alene.
Min situation er lidt anderledes, for jeg arbejder stadig, og jeg kan ikke lige have hunden med mig overalt.
 
Nu skal de rejse til august og har spurgt, om jeg kan passe Daisy. Jeg har selv ferie noget af tiden, men jeg må indrømme, at jeg ikke kan forestille mig at være bundet til mit hjem på den måde i 14 dage. Samtidig føler jeg ikke, at jeg kan tillade mig at sige nej, når jeg plejer at hjælpe dem. Hvad mener du?
Med venlig hilsen Margit
 
LÆS OGSÅ: Jeg vil ikke passe syge børnebørn
 

Kære Margit

Kan du ikke tilbyde at passe den i tre-fire dage (hvor du måske kan tage den med rundt), og resten af tiden må din bror og svigerinde have den i pension, så længe de ikke har lært den at være alene hjemme.
Mange mennesker tror fejlagtigt, at en hund sagtens kan være alene – men det er imod dens natur og noget, man skal gøre sig umage med nænsomt at lære en hvalp. Det tager tid og kræver tålmodighed, men man kan glæde sig over det i resten af hundens (forhåbentlig lange) liv.
 
KØB et abonnement på SØNDAG – lige nu kan du vælge imellem velkomstgaverne: 2 x Södahl sengesæt eller Clarins skønhedspleje
 
Netop som pensionist har man jo tiden til sin rådighed – og det håber jeg, de får lært den. Men ellers: Når man har råd til at rejse, har man også råd til en god pension. At være på pension har jeg i øvrigt også lært alle mine hunde, fra de var unge. Selv om jeg ikke skulle noget, blev de indlogeret først en enkelt nat, siden en weekend, på det sted, jeg har tillid til. Så har de været i stand til at klare det, når det blev nødvendigt.
Mange hilsner Nikoline
 
Skriv til Nikoline Werdelin
Skriv til SØNDAG, Postboks 420, 0900 København C, og mærk kuverten »Nikoline Werdelin«. Eller send en email til [email protected] 
Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.