Nikolines brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin. "Jeg er bitter over ferieplanen på jobbet"

"Jeg arbejder i en lille virksomhed, hvor jeg gang på gang giver mig med ferien i forhold til mine kollegaer med børn. Men det irriterer mig, at jeg først kan holde ferie, når de lyse nætter er forbi, og feriestemningen har lagt sig". Læs ugens brev til Nikoline Werdelin her.

Hej Nikoline Werdelin

Jeg er bitter, for igen-igen har jeg arbejdet det meste af sommeren, mens mine kolleger med børn holder ferie. Jeg kan først holde fri sidst i august, og det irriterer mig, selv om jeg får at vide, at det er rart at have noget til gode. Det er da rigtigt, men de lyse nætter er forbi, og feriestemningen er også ved at være væk.
 
 
Vi er en lille virksomhed, hvor vi er nødt til at planlægge, og da jeg er den eneste uden børn eller en skolelærerægtefælle, trækker jeg det korte strå, når ferien skal fordeles. Argumentet er, at skoler og institutioner holder fri. Det forstår jeg godt, og da jeg ved, at børnefamilierne er pressede, giver jeg mig gang på gang. Men bagefter ærgrer jeg mig. Det er måske et luksusproblem, men alligevel bliver jeg mavesur. Har du et forslag?
Med venlig hilsen Betina
 
LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Jeg hænger på hunden
 

Kære Betina

Du skal bare sige til næste år! Næste år er det din tur til at holde ferie i den varme sæson, hvor alle andre går i stemning til jordbær, ærter og lyse nætter. Da vil du traske omkring i en let sandal og fejre det sammen med dem. Du må sige, at du har taget din tørn, af de grunde du selv nævner, og du vil måske gøre det igen af og til – men ”I år har jeg aftaler i højsæsonen.” Det kan jo være, du skal have et barn på ferie, det kan være, du skal hygge dig med en familie med børn eller vil deltage i sommerens kollektive rus – det vedkommer ikke andre.
 
Forkæl dig selv og få SØNDAG leveret hver uge. Køb et abonnement her
 
Man er ikke en drømmeseng, der kan klappes op og i efter behov, bare fordi man ikke har egne børn. 
Mange hilsener og god ferie, når tiden er inde, Nikoline

 

Skriv til Nikoline Werdelin

Skriv til SØNDAG, Postboks 420, 0900 København C, og mærk kuverten »Nikoline Werdelin«. Eller send en email til [email protected] 
Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.