Nikolines brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: "Hvor mange betingelser må en invitation indeholde?"

"Jeg har fuld forståelse for, at man ikke kan overkomme at servere en stor middag, men alligevel kan jeg ikke lade være med at blive lidt irriteret, når man selv skal betale mad og drikke når man bliver inviteret ud. Læs ugens brev til Nikolien Werdelin her

Kære Nikoline Werdelin

I løbet af den seneste måned er jeg to gange inviteret til arrangementer, jeg har undret mig lidt over. Først skulle en god veninde holde fødselsdag, men da hun lige er blevet skilt, og derfor hverken har mentalt eller økonomisk overskud, inviterede hun os på restaurant, hvor vi selv skulle betale for mad og drikke. Det skulle være i stedet for en gave, men jeg bryder mig ikke om at komme tomhændet til fødselsdag, så jeg tog en lille ting med.
 
 
Kort efter inviterede min svigerinde til sin søns børnefødselsdag. Hun er alene og temmelig presset, så hun spurgte fire-fem af gæsterne, heriblandt min mand og jeg, om vi ikke kunne hjælpe ved at tage en ret med hver. Selvfølgelig skulle drengen fejres, så det sagde vi ikke nej til.
 
Jeg har fuld forståelse for, at man ikke kan overkomme at servere en stor middag, men alligevel kan jeg ikke lade være med at blive lidt irriteret. Venindens fødselsdag endte med at koste mig 600 kroner, og nevøens kostede besvær med indkøb og madlavning plus naturligvis en gave. Jeg forstår ikke, at de ikke nøjes med at invitere til boller og lagkage, der både er nemmere og billigere. Samtidig synes jeg, at det er svært at sige nej, for jeg vil jo hverken skuffe min veninde eller min nevø. 
Hvor meget kan man forvente, at ens gæster bidrager med, når man inviterer til fest?
Hilsen NE
 
 

Kære NE

Jeg har ikke selv inviteret gæster, når jeg var i underskud – mentalt eller økonomisk – men jeg kan godt se, at når der er børn involveret, og når nogen menneskers situation måske aldrig helt bedres – så er de nødt til at bede om hjælp. Jeg forstår dog din undren over, at løsningen så ikke er kaffe og kage – jeg har ikke nogen forklaring og heller ikke nogen råd.
 
 
Hvad tænker læserne mon om dette spørgsmål?
Mange hilsner Nikoline
 
Skriv til Nikoline Werdelin
Skriv til SØNDAG, Postboks 420, 0900 København C, og mærk kuverten »Nikoline Werdelin«. Eller send en email til [email protected] 
Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.