brevkasse
Nikolines brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: Ekskonen spænder ben for julen

"Jeg ved, at man som farmor må sluge nogle kameler, men det er svært for mig at skulle undvære børnebørnene i julen fordi deres mor holder på sin ret til at have samvær med børnene i præcis de dage". Læs ugens brev til Nikoline Werdelin her.

Til Nikoline Werdelin

Jeg har svært ved at finde juleglæden, for jeg får stort set intet set til mine to eneste børnebørn. De skal tilbringe julen hos deres mor, der både skal besøge sine egne forældre og sin nye svigerfamilie.
For at gøre en lang historie kort betyder det, at vi ikke ser børnebørnene, og det er jeg ked af. De er 5 og 7 år, og i forvejen tilbringer vi ikke meget tid med dem. Jeg har foreslået, at min tidligere svigerdatter lader være med at tage børnene med til den nye svigerfamilie, men hun holder på sin ret til at have samvær med børnene i præcis de dage.
 
 
Jeg ved, at man som farmor må sluge nogle kameler, men dels er det svært for mig at skulle undvære børnene, dels vil jeg også gerne have, at de skal opleve vores jul. Jeg har forsøgt at tale med min søn, men han vil ikke have problemer med sin ekskone, der skaber mange konflikter.
Med venlig hilsen ”En skuffet farmor”
 
 
LÆS OGSÅ: Jeg hænger på det hele
 

Kære farmor

Ja, her må du agere som den voksne – hvad du jo også er. De første mange juleaftener i en skilt familie med mindre børn er følsomme, og jeg synes ikke, du skal komplicere det yderligere.
Prøv at tænke pragmatisk: Det handler om det lange stræk. Hvordan bevarer du den gode, diplomatiske forbindelse til din forhenværende svigerdatter? Hvordan viser du, at du er villig til at gå hende i møde? Du kan tilbyde at tage børnene, når hun har brug for det. Du kan tilbyde at hente dem dér, hvor de er. Og du kan bakke venligt op om hendes nye svigerfamilie. Når du har børnene, kan du sørge for at tale varmt om deres mor, så de ikke bliver splittede mellem de voksne, de holder af.
 
KØB et abonnement på SØNDAG – lige nu kan du vælge imellem velkomstgaverne: 2 x Södahl sengesæt eller Clarins skønhedspleje
 
Det kan godt være, du inderst inde skummer over, at din ekssvigerdatter gør livet svært for din søn, men hør: Hun vil naturligvis være sammen med sine egne børn, når hun har dem i julen!
Du skal være den rene Kofi Annan. Han var generalsekretær i FN, blev kaldt en rolig høvding og fik Nobels Fredspris. Og han skulle altså navigere mellem Japan, Tyrkiet, Syrien, Polen, El Salvador og Eritrea.
Mange hilsner Nikoline
 

Vil du skrive til Nikoline Werdelin?

Skriv til SØNDAG, Postboks 420, 0900 København C, og mærk kuverten »Nikoline Werdelin«. Eller send en email til [email protected] 
Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.
 
LÆS OGSÅ: Min svigermor vil ikke opgive at stå for julen