Nikolines brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: "Det ærgrer mig, at alle generationer ikke er samlet til jul"

"Min mor på 86 holder jul på skift hos min bror og mig, men nu har min søn fået en lille ny - vores eneste barnebarn og min mors eneste oldebarn. Men min bror vil ikke give sig og ændre på traditionen, så min mor holder jul hos os samtidig som min søn, svigerdatter og barnebarn". Læs brevet til Nikoline Werdelin her.

Kære Nikoline Werdelin

Vi har en dum diskussion i familien, som jeg gerne vil høre din mening om. Vi skal for første gang holde jul med vores barnebarn på halvandet år. Det er vores søn og svigerdatters lille pige og vores eneste barnebarn. Den unge familie holder jul på skift hos os og min svigerdatters forældre. Derudover har vi en datter, der er alene og altid holder jul hos os. Vi har også en nybagt oldemor i familien, min mor på 86. Hun har været enke i en del år og fejrer skiftevis jul hos os og min bror, der bor på Fyn. Da det er en længere rejse for hende, tilbringer hun hele julen hos den ene familie, og vi eller min bror kører hende.

Problemet er, at det er min brors tur til at have besøg af mor i år. Det ærgrer mig, for på den måde kommer hun jo ikke til at holde jul med sit foreløbig eneste oldebarn. Jeg nævnte det først for min mor, men hun vil ikke ændre på traditionen uden at inddrage min bror og svigerinde, og de var ikke indstillet på at give sig, medmindre de får to juleaftener i træk med hende. Det er efter min mening lidt stivnakket, for hvem ved, hvad der kan ske på to år! Jeg virker måske også en anelse stivnakket, men jeg vil bare så gerne se alle generationer samlet til jul i vores hjem.

Med venlig hilsen Birgitte

 

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: "Min svigermor vil ikke opgive at stå for julen"

Kære Birgitte

Jeg synes straks, du skal give slip på din mor og dine drømme om en jul i flere etager med alle generationer repræsenteret. Det lille barnebarn vil forhåbentlig være her dit liv ud. Og din mor har forhåbentlig også flere år i vente. Så hold nu fast i den udmærkede fordeling, I har … til jul vil der altid være én for lidt eller én for meget. Hvis de forskellige ordninger forhindrer dit barnebarn og din mor i nogensinde at mødes juleaften, må du og din mand springe et år over i den ene ordning – så de rammer hinanden hos jer i fremtiden. Disse hvert andet års-aftaler indgås jo, så pebernødderne ikke kvases af konflikter … don’t rock the boat.

Julen fremkalder alle mulige sovende følelser af jalousi og rivaliseren – lad dem for guds skyld sove videre!

Mange hilsner Nikoline

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: En jul uden mit barnebarn

Vil du skrive til Nikoline Werdelin?
Skriv til SØNDAG, Postboks 420,
0900 København C, og mærk kuverten
»Nikoline Werdelin«. Eller send en email til [email protected]
 
Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

Læs mere om: