Familie

SØNDAG: Sådan har vi det med vores svigermor

Vi drømmer alle om at få en svigermor, som er hjertevarm, klog og omsorgsfuld. Men hvis du er uheldig, kan din svigermor blive et af dine værste mareridt.

Heldigvis bliver vores svigermoder oftest en hjælpsom hånd og en god ven af familien, som alle sætter stor pris på.

Her får du svaret på, hvordan vi her på SØNDAG har det med vores svigermødre.
 

Stinne Bjerre, Chefredaktør

Stinne er en af de kvinder, der holder rigtig meget af sin svigermor.

- Min svigermor Ulla siger tit til min mand, at hun og jeg ligner hinanden. Det er jeg ikke helt enig i, men vi har et kanongodt forhold, fortæller Stinne leende og tilføjer

- Min mand og jeg har ingen børn, og derfor betyder min svigermor ekstra meget for mig. Hun er familie, og jeg sætter stor pris på vores forhold, fortæller Stinne.

Stinne, som nu har kendt sin svigermor i næsten 13 år, fortæller også, at Ulla er blevet mere skrøbelige med tiden. Hun har svært ved at indrømme, at hun er blevet ældre, da hun er en meget stolt kvinde, der foretrækker at gøre tingene selv frem for at få offentlig hjælp.

- Det bedste ved hende er hendes fandenivoldskhed. Jeg elsker, at hun tit bare gør, hvad der passer hende. Mit første indtryk af hende var, at hun var et meget gæstfrit menneske, og vores forhold er kun blevet bedre og mere trygt med årene.

Lotte Heise har valgt at flytte sammen med sin mor i forbindelse med morens sygdom. Her fortæller hun, hvordan det er pludselig at bo sammen med sin mor igen

Elisabeth Wille, Sundhedsredaktør

- Min svigermor og jeg har ikke rigtig noget forhold, og jeg tror, at det skyldes vores mangel på fælles interesser, fortæller Elisabeth.

Elisabeths svigermor er rigtig god til børn og er en meget barnlig sjæl, hvilket kommer til udtryk i svigermoderens forhold til sit barnebarn - Elisabeths datter.

-Min datters forhold til sin farmor er til gengæld supergodt, fordi min svigermor forstår sig rigtig godt på børn, og er god til at sætte sig ind i deres verden. Hun kan derimod godt være lidt akavet omkring voksne, hvilket også gør vores forhold mere anstrengt, siger Elisabeth

Elisabeth synes, at hendes svigermor er distræt, glad og en smule forvirret, og så er hun altså ikke særlig god til at lave mad.

- Hun er meget sød og rigtig gavmild overfor min datter, men jeg synes bare ikke rigtig, at vi er så godt på bølgelængde. Jeg tager dog med ud og besøger min svigermor engang imellem, men det er ikke dér jeg bruger alle mine søndag eftermiddage. Jeg synes dog, at vi har fået bedre forståelse af hinanden med tiden, fortæller Elisabeth.

Elsker du bøger - klik her og få SØNDAGs bedste bog-anbefalinger

Helle Giersing Falgren, Layouter

Helle er en af de meget heldige kvinder, der både har to fantastiske svigerdøtre og en dejlig svigermor.

- Jeg elsker mine to svigerdøtre, de er så fantastiske, og jeg synes, at vi har et utrolig godt forhold. Min ældste svigerdatter og jeg er meget tætte. Vi er ligesom veninder, og har gået til yoga sammen førhen. Nu er vi blevet mere magelige, men vi snakker stadig rigtig tit sammen og gerne over en kop varm kaffe, fortæller Helle.

Helle og hendes ældste svigerdatter ser rent faktisk hinanden 3-4 gange om måneden.

- Jeg er så glad for min ældste svigerdatter, hun har sådan et varmt hjerte, og kan rumme alle, og så er hun også en meget ansvarsfuld pige. Jeg synes, at vi har rigtig mange ting til fælles, og det gør bare vores forhold endnu mere fantastisk.

Helle og hendes svigerdatter besøger nogle gange hinanden spontant, og det kommer der ofte en hyggelig aften ud af, hvilket Helle virkelig holder meget af.

Udover sine fantastiske svigerdøtre har Helle også en rigtig dejlig svigermor, som hun også holder meget af. Hun er 80 år og er altid i gang med nye projekter, og Helle føler, at hun har taget imod hende med åbne arme.
 

Tone Bonafede, Layouter

Tone er endnu en af de heldige kvinder, der også har et fantastisk godt forhold til sin svigermor, som er 72 år.

- Jeg er så glad for min svigermor. Hun er en meget rummelig dame, og så er hun altid klar med en hjælpende hånd, når der skal passes børn.

Tone og hendes svigermor har et meget nært forhold.

- Min svigermor og jeg snakker rigtig tit sammen, og jeg holder meget af at tilbringe tid sammen med hende på trods af, at hun har sine faste meninger om visse ting. Jeg synes, at vi har det rigtig godt sammen, og jeg tror også, at vi minder lidt om hinanden mht. personlighed.

Tones første møde med svigermor var ved en 80 års fødselsdag.

- Første gang, jeg mødte min svigermor, var det et hyggeligt- og meget positivt møde. Jeg følte, at hele familien stod med åbne arme og tog imod mig.

Læs mere om: