Arbejdsliv

Finalist til heltindeprisen 2016: Forkæmper for voldsramte børn

Henriette Karlsen har stiftet foreningen ”De stærke børn”, hvor hun arbejder for at forbedre vilkårene og livsbetingelserne for voldsramte børn og unge. Henriette har selv haft en barndom, som hun ikke synes, andre børn skal opleve.

Gennem oplysning og rådgivning forsøger Foreningen ”De stærke børn” at nedbryde den sociale arv, så børn og unge, der har været udsat for vold og misbrug, kan få livsglæden tilbage og komme styrket ind i voksenlivet. Initiativtageren bag er Henriette Karlsen, som selv er brød den sociale arv efter en traumatisk barndom.

Synes du, at Henriette Karlsen skal være årets heltinde 2016? Stem på hende her.

Henriette blev ikke selv hørt, da hun som barn gav udtryk for, at der var noget galt i hjemmet. Derfor er en af hendes kernesager at bryde tabuet om voldsramte familier og ikke mindst tavsheden om angreb på børn. Hun opfordrer til, at voksne ser børns virkeligheder i øjnene. 

Læs alt om SØNDAGs Heltindepris. 

Efter mange år med voldstraumer har Henriette fået livsglæden tilbage, og nu bruger hun sine erfaringer til at hjælpe andre, som står i samme situation, som hun gjorde. For hende er det vigtigt, at voldsramte børn kan leve et langt og lykkeligt liv som voksne. Det lykkelige liv, som de har fortjent.   

SØNDAGs Heltindepris 2016:Mød de 6 finalister

Læs mere om: