Rejser

Velkommen til Downtown Abbey

Rejs med til det idylliske Sydengland og kom på et eftertragtet besøg på Highclere Castle, bedre kendt som Downton Abbey fra tv-serien af samme navn.

Kom indenfor på Downtown Abbey

Tænk, hvis du kunne være gæst hos Lord og Lady Grantham på Downton Abbey fra den storslåede tv-serie om livet blandt herskab og tjenestefolk? Det kan du næsten…

Tag med på rundrejse til det sydlige England. Her venter en helt unik oplevelse; et enestående besøg på Highclere Castle, bedre kendt som Downton Abbey i tv-serien af samme navn. I tv-serien ligger Downton Abbey i det nordlige Yorkshire, men turen går til det smukke, grønne Hampshire i Sydengland, når du skal besøge Highclere Castle, hvor grev og grevinde Carnavon bor.

Med sine karakteristiske tårne og spir minder Highclere Castle udvendig om House of Parliament – men det er også samme arkitekt, Sir Charles Barry. Slottet regnes for en af Englands fineste victorianske bygninger.

Velkommen indenfor i Downton Abbeys smukke rum.

Kulturrejser Europa arrangerer en rundrejse i det smukke England, bl.a. med besøg på Downton Abbey - læs mere om rejsen her!

På besøg i fortiden

Man forventer næsten, at butleren, Mr. Carson, står klar i sit stiveste puds til at tage imod os foran den majestætiske, gule bygning. I stedet byder en smilende guide os indenfor til et helt unikt besøg.

Fra den imponerende hall til biblioteket med næsten 6.000 bøger fra gulv til loft og de fine røde møbler, der så ofte har været samlingspunkt for familien Crawley i tv-serien. Se den elegante dagligstue med irgrønt silketapet, det gyldne musikværelse og bevæg dig ovenpå ad den flotte egetræstrappe til soveværelserne. Turen fortsætter i Bampton, der i serien agerer den fiktive landsby, Downton, hvor mange af seriens scener er optaget.

Læs også: Richmond - på landet i London

Landsbyidyl og filmstjerner

Rejsen er desuden pakket med engelsk kultur og store seværdigheder, som Stonehenge, Oxford og Bleinheim Castle. Kør igennem Sydenglands eventyrlige natur til Cotswolds, som ikke overraskende er udnævnt til ”Area of Outstanding Beauty”. Med bølgende, grønne landskaber, græssende får og små, hyggelige landsbyer med honningfarvede huse, er det ren idyl.

Området er på én gang både hyggeligt og ret eksklusivt, og mange engelske kendisser har slået sig ned her. Kate Moss, Hugh Grant og Stella McCartney (bare for at nævne et par stykker) bor i det dejlige område.

Oplev Englands måske smukkeste by, Bath, med romersk badekultur og fantastisk arkitektur.

En romersk badeby

Der er også tid til afslapning i Englands måske smukkeste by, Bath, der byder på gammel romersk badekultur og fascinerende arkitektur. Byen er grundlagt på naturlige kilder og det mineralholdige vand strømmer stadig op gennem jorden. Her kan du nyde et par dejlige dage med besøg i de velbevarede romerske bade og en afternoon tea inden Windsor Castle, Shakespeare’s fødested eller nogle af de andre kulturelle højdepunkter kræver din opmærksomhed.

Rejs til Sydengland

Kulturrejser Europa tilbyder en pakkerejse med afrejse i juli og august 2017 (fra København eller Aalborg).

Tag med på rundrejse i Sydengland. Rejsen er inklusive fly fra København eller Aalborg til London t/r, overnatninger i Bath og Cotswolds, garanteret entré på Highclere Castle, mange andre spændende udflugter, dansktalende rejseleder og meget mere.

Læs mere om: