Kendte kvinder

Ulla Henningsen om sin alder: Det er vidunderligt at være hvor jeg er nu

Den 61-årige skuespiller Ulla Henningsen har intet ønske om at være 30 igen. ”Det er interresant at være lige præcis, hvor man er”

Skuespilleren Ulla Henningsen, der blandt andet er kendt for sin rolle som Iben i Matador, er 61 år, men det er ikke en alder, der får hende til at ønske at hun var 30 år igen.

- Det er vidunderligt at være der, hvor jeg er. Og det mener jeg. Det er dybt interessant at være lige præcis, hvor man er, og tackle det i det tempo og med den erfaring, man nu har, siger hun og fortsætter:

- Jeg elsker det her korte liv. Også i dets lange løb. Det er helt rigtigt sat sammen. Der er uendeligt meget i ingenting eller alting. Man behøver ikke altid at gøre. Man skal bare lede lidt i stedet for selv at proppe alt muligt i det. Lade det komme. Lade alle de ting, der er i hvert sekund, i hver epoke i livet, dukke frem og melde sig, i stedet for at gå rundt og ville alt muligt, siger hun.
 

GENSE MATADOR: Vi har samlet et kæmpe galleri med en masse vidunderlige gensyn med Matador. Find galleriet under artiklen

Sådan holder hun sig i form

Og så må man tage både en knæoperation og en menisk-operation med. Men de to indgreb har fået hende til at finde ud af hvordan hun skal holde sig i form.

- Nu holder jeg mig til Qi Gong, som er en fysisk og mental træningsform. Jeg har lært det hos en dygtig kinesisk kvinde og har også været på kursus i Kina. Jeg forsøger at lave mine øvelser hver dag. Og altid før en forestilling. Det tager kun en halv time. Jeg kalder det selv-healing. Det giver mig sådan et velvære at være i mig selv på den måde, som jeg er, når jeg laver Qi Gong, forklarer hun.
 

LÆS MERE: Når Ulla Henningsen ser tilbage på sin karriere ville hun ønske, at hun havde nydt det noget mere. Læs hvorfor lige her!

Og så er hun forresten også vinterbader. Eller rettere helårsbader. Det har hun været i 15 år efterhånden.

- Så cykler jeg ud til Helgoland og bader og har det skønt. Og når man cykler hjem igen, er man styrket, styrket, styrket - og glad, glad, glad, konstaterer hun.

LÆS MERE: Hvilken person fra Matador er du? Tag testen lige her!

I galleriet herunder kan du finde billeder fra Matador

MATADOR: Se billederne fra dengang

Læs mere om: