GALLERI: Stéphanie Surrugue

Kendte kvinder

Stéphanie Surrugue: Jeg har altid følt mig usårlig

Hun er her, der og allevegne! Stéphanie Surrugue er ny vært på Go´Morgen Danmark og på orlov fra ”Kulturen på News”, hvor hun er både chef og vært. Her fortæller hun til SØNDAG om at være 37 år, arbejde hårdt som journalist og ikke længere føle sig usårlig.

Charlotte Bircow: Jeg er færdig med at skulle præstere! Læs interviewet her

Ingen sart mimose

Stéphanie Surrugue lægger ikke skjul på, at hun arbejder i en hård branche:
– Jeg er journalist. Det er min dna. Det skal jeg huske. Jeg skal passe på ikke at miste orienteringen. Jeg er bestemt ingen sart mimose, men det er et pres at lave fjernsyn. Og det er det bl.a., fordi der er så mange, der hele tiden mener noget om dig og dit udseende og din måde at tale på og i øvrigt også om din fremtid. Og da er det vigtigt, i hvert fald for mig, at jeg kan holde fast i: Det er altså mig, der er kaptajnen på mit skib! 
- Jeg skal lige huske at trække vejret en gang imellem og også nyde dét, der foregår, i stedet for bare at æde videre af den store kage, jeg har fået stillet foran mig, som er mit arbejde. Og det øver jeg mig på nu, siger hun til SØNDAG.
 
Præsten Kathrine Lilleør skulle aldrig have været præst. Læs SØNDAGs interview her
 

Ny livsfase

Faktisk falder den øvelse fuldstændig i tråd med den nye livsfase, hun langsomt, men ret så sikkert, virker det som om, er ved at erkende, at hun er trådt ind i. En livsfase, der handler om at bevise alt muligt nyt for sig selv, forklarer hun. 
– Jeg er i en livsfase, hvor jeg er i gang med at bevise, at jeg kan gøre noget for mig selv. Før i tiden har jeg altid skullet bevise over for alle mulige andre. Men lige nu er jeg ved at bevise alt muligt over for mig selv. Og det er en helt ny øvelse for mig.
– En øvelse er f.eks: Jeg vil holde op med at ryge. Ikke fordi alle andre siger, jeg bør, men fordi jeg vil bevise over for mig selv, at det magter jeg. (Og ja, hun ER holdt op med at ryge).
– Alle de øvelser, jeg har sat mig selv på, går faktisk ud på én ting, nemlig at sige: Jeg kan faktisk ændre på mig selv og mit liv. 
 
Julie Steincke:  Mine nederlag er en del af min succes. Læs hvorfor her
 

Usårlig

Den nye livsfase hun er ramlet ind i, mener hun selv er »en aldersting«.
– Jeg har altid følt mig usårlig. Og den usårlighedsfølelse har også gjort, at jeg har røget, jeg har festet, jeg har ikke altid fået min nattesøvn, og jeg har ved gud aldrig cyklet med cykelhjelm. På den måde har mit liv altid været halv-akut og fuldt af sjov. 
– Jeg har gjort tusindvis af ting, som ikke var særligt fornuftige. Men jeg har haft en fest imens. Og hvis nogen kom og prøvede at fortælle mig noget om forsigtighed eller mådehold, er jeg enten faldet i søvn eller har skældt dem ud. Jeg har aldrig syntes, det var en del af mig, det dér med at være påpasselig. 
– Men det er ved at dæmre, at hallo, jeg er 37 år, snart 38, og det er bare ikke 27, vel? Siger hun til SØNDAG. 
 
Læs mere om: