Kendte kvinder

Ritt Bjerregaard om at leve i et åbent ægteskab: Man kan indrette livet på mange forskellige måder

Næste år kan politiker og forfatter Ritt Bjerregaard fejre guldbryllup med sin mand Søren Mørch. I en tid hvor mange ægteskaber går i opløsning, har de to formået at holde sammen i mere end 50 år. Og det har de en helt særlig opskrift på, hvordan man gør. Det fortæller Ritt Bjerregaard i denne uges SØNDAG

– Jeg tror, de færreste kan være sammen med et andet menneske i 50 år uden at forelske sig i en anden.

Så ligefrem er udmeldingen fra Ritt Bjerregaard, som næste år har været i det samme ægteskab i 50 år. Et ægteskab, hvor de fra starten af indgik en aftale om, at det var helt okay at have sex med andre end hinanden.

Tv-vært om ægteskab: Vi kalder det et arrangeret ægteskab

Andre kærester

Ritt Bjerregaard og hendes ægtemand Søren Mørch var fra starten af enige om, at de ville prøve at holde sammen. Samtidig bestemte de sig meget tidligt i deres ægteskab for, at det i orden at have en anden kæreste. Den eneste betingelse var, at den anden skulle vide besked, sådan de ikke hørte det andetsteds fra.

– Det vil sige, at man får chancen for at lære et andet menneske at kende og måske opdage nye sider af sig selv. Man har lyst til at opleve ting sammen, fordi den anden på en anderledes måde bidrager til det, man oplever. Det giver nogle lykkelige oplevelser, jeg tror, man får kræfter af.

Få ekspertens råd til et endnu bedre ægteskab her! 

Vil inspirere

Ritt Bjerregaard er sikker på, at de fleste par i dag tager konsekvensen og går fra hinanden, hvis de opdager, at de er blevet forelsket i et andet menneske. Hun håber, at hun selv sammen med sin mand kan være en inspiration til at ægteskabet på en alternativ måde. 

– Måske kan det inspirere andre til at tænke, om de virkelig behøver at blive skilt, fordi de bliver glade for et andet menneske end deres ægtefælle. Man skal jo være indstillet på, at hvis man selv vil have den mulighed, så skal ens partner også have den mulighed. 

 

Læs mere om: