https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/10/40/anne-hjernoee/anne-hjernoe-prim.jpg
Selvudvikling

Anne Hjernøe: Det var ikke planen at jeg skulle lave mad

26. september 2013
af Redigeret af Trine Fisker
foto Runolfur Gudbjørnsson, All Over Press
Vi kender hende som AnneMad, og selv om det virker så naturligt, at Anne Hjernøe da skal lave mad, så har det aldrig været hendes plan. Faktisk har Anne Hjernøe aldrig haft en plan

Når tv-kokken Anne Hjernøe toner frem på skærmen i danskernes stuer, hvor hun laver alverdens lækre retter - hjemme fra Anne Hjernøes eget køkken - er det nok de færreste der egentlig er klar over, at Anne Hjernøe faktisk er uddannet socialpædogog.

Men hvorfor er det, at du ikke er socialpædagog i dag, men tv-kok?

- Der er så meget snak om, at folk laver karriereplaner. Det har jeg aldrig gjort. Rigtig meget er opstået i tilfældet, siger Anne Hjernøe og fortsætter:

- I en periode, lige efter at jeg var blevet uddannet til socialpædagog, skrev jeg en del om socialpædagogik til forskellige magasiner. Men da jeg så kom ind på journalisthøjskolen og tog tillægsuddannelsen der, begyndte jeg lige så langsomt at skrive om mad, hver gang jeg skulle skrive opgaver, og så sad jeg pludselig og tilrettelagde et magasin om mad. Maden fængede bare mere end socialpædagogikken, siger Anne Hjernøe.

Tv-vært på Aftenshowet Louise Wolff fortæller, hvordan hun gik fra at være praktikant til at blive en af DRs mest populære værter

Den ene kogebog tog den anden

Og noget der kan minde om tilfældigheder gjorde, at Anne Hjernøe fik udgivet sin første kogebog, der handlede om familiemad.

- Efterfølgende var det forlaget, der kom til mig og spurgte, om jeg ville lave en syltebog. Derefter nærmest tvang jeg min idé igennem med en tapasbog. Og så blev det kryddersnapse, jeg skrev om. Den bog kom jeg lidt i fjernsynet med. Og ja, det førte faktisk til, at jeg blev ansat på redaktionen, der lavede Frilandshaven. Det var i 2005. Og året efter, i 2006, begyndte jeg at lave mad i programmet. Dét kan ikke ligefrem kaldes karriereplanlægning, vel, siger Anne Hjernøe og tilføjer:

- Men jeg synes stadig, der er elementer i socialpædagogikken, som er spændende. Og jeg har jo det dér totalt blødende, idealistiske red verden-gen, som gør, at jeg blandt andet er ambassadør for Verdensnaturfonden og arbejder frivilligt med sund mad for Børnehælpsdagen og lige nu er i gang som frivillig med et projekt, der hedder Spisefællesskaber i Aarhus, hvor vi prøver at få ensomme ældre ud i nogle spisefællesskaber og har en pulje, vi sidder og uddeler midler af, forklarer Anne Hjernøe.

Socialt arbejde foregår ikke kun i Afrika, lyder det fra nyhedsvært Cecilie Beck. På søndag.dk fortæller hun, hvordan hun engagerer sig

Det er vigtigt at engagere sig

Og i forbindelse med de projekter, som hun er engageret i, kan hun se, at Anne Hjernøe som kendt ansigt kan bidrage med noget særligt.

- Jeg er engageret i den slags, fordi jeg synes, det er vigtigt. Og fordi jeg mener, at når man er så privilegeret, som jeg er, så skylder man også at lægge nogle kræfter i frivilligt arbejde. Hvis jeg kan bruge min madfaglighed og min kendisfaktor til at bringe noget godt ind i nogle projekter, så er det da bare om at komme i gang, siger Anne Hjernøe.

I galleriet herunder finder du flere smukke billeder af Anne Hjernøe

Læs også