Julekonfekt: Schweizerpastiller med chokolade på toppen
Popkultur

20. december - julekonfekt: Juleopskrift på Schweizerpastiller

20. december 2014
af Karen Munk Ebbesen
Julekonfekt skal der til, når vi når december måned. Dagens håndplukkede juletip fra redaktionen er en opskrift på Schweizerpastiller til julebordet.

Karen Munk Ebbesen, Journalist

https://imgix.femina.dk/portraet_0.jpg

Jeg har altid været meget kræsen, og har aldrig været så vild med de klassiske julelækkerier som julekonfekt og småkager - det bliver hurtigt lidt tungt oven i al julemaden. Til gengæld har vi hjemme hos os tradition for at lave schweizerpastiller en af dagene lige inden jul.

Pebermyntesmagen giver et friskt pust efter de brunede kartofler og flæskestegen, og de er perfekte at hygge med, mens gaverne bliver pakket op. Og det er en stor bonus, at de ikke smelter mellem fingrene, som konfekt gør.

Rigtig glædelig jul, Karen

Julekonfekt: Schweizerpastiller til den søde juletand

https://imgix.femina.dk/schweizerpastiller.jpg

Ingredienser

1,5 pasteuriseret æggehvide

325 g flormelis

6-7 dråber pebermynteolie (kan købes i helsekostbutikker eller på internettet)

Mørk chokolade

Sådan gør du:

1. Pisk æggehvide, flormelis og pebermynteolie sammen med en gaffel til det har en meget tyk konsistens.

2. Med en ske fordeles massen på bagepapir til ca. 25 femkronestore pastiller, som derefter stilles til afkøling et koldt sted.

3. Når pastillerne er tørre, pyntes de hver især med en lille klat smeltet chokolade.

Vild med julekonfekt? Klik ind og finde alle vores skønne opskrifter på julekonfekt lige her!

Læs også