https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/08/35/5-ingredienser/creme612x325.jpg
Skønhed

Fem ingredienser din creme skal indeholde

2. september 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media
foto: Pantherstock Media
Vil du gøre noget godt for din hud, skal du sørge for, din creme indeholder disse ingredienser

De fleste har oplevet at smøre sig ind i dyre cremer, der hverken gav pænere hud, færre rynker eller mere blødhed. Og dermed kan mange penge pludselig være spildt.

Men der er råd at hente, når du skal vælge din nye creme på hylden næste gang. Skønheds-blogger og -skribent Anette Kristine Poulsen har fem topingredienser, når det gælder hudfornyelse og pleje, som en creme gerne skal indeholde.

Dem præsenterede hun på et skønhedsevent, som modemagasinet IN og Olay netop har afholdt.

Top fem cremeingredienser til hudfornyelse:

A-vitamin
Der skal gerne være en god portion A-vitamin i din creme. Rigtig meget forskning peger nemlig på, at A-vitamin virkelig har en gavnlig effekt på huden. Du kan enten købe cremer med A-vitamin i butikkerne, hvilket er den langsomme løsning, eller få A-vitaminsyre på recept hos hudlægen. Sidstnævnte løsning kan have bivirkninger.

B3-vitamin
B3- vitaminet har en række gode effekter på din hud. Det kan øge hudens elasticitet, dulme rødme og akne samt forebygge pigmentproblemer. Der skal dog mindst være 2 pct. af vitaminet i cremen, før det har en virkning, siger Anette Kristine Poulsen.

LÆS MERE: Det er ikke kun i din creme, at vitaminer er vigtige. I din kost og for kroppen er de endnu vigtigere, læs en guide til de vigtige vitaminer her

Hyaluronsyre
Hyaluronsyre findes i stort set alle levende organismer, og den binder vand og fungerer som et smøremiddel i kroppen. Hyaluronsyre regulerer hudens fugtbalance, så det er vigtigt at smøre det på for at give masser af fugt.

Sheasmør, kokos, jojoba og olivenolie
Det er alle gode og meget fugtgivende ingredienser, som er vigtige i en creme. De fede cremer giver fugt og styrker hudens barriere.

Solfaktor og antioxidanter
Spis, drik og smør dig ind i antioxidanter. Det gavner huden på alle måder. Husk også at smøre dig ind i solcreme eller bruge en creme med lidt solfaktor i, så du giver huden beskyttelse for solen.

Læs også