https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/08/31/derfor-er-det-svaert-at-tabe-sig/svaert-at-tabe-sig-stor.jpg
Krop & velvære

Derfor er det så svært at tabe sig

3. august 2012
af Nadia Louise Kristensen
foto: Panthermedia
De fleste ved, hvad der skal til for at tabe sig, men har alligevel svært ved det. Få svaret på, hvorfor det er så svært

Vi bliver næsten dagligt bombaret med alle mulige gode råd til, hvordan vi slipper af med de overflødige kilo.

Og de fleste ved da også godt hvad det egentlig er der skal til, og hvad der er grunden til at vægten fortsat står på det samme tal.

Men faktisk er der en grund til at det er svært at skifte chokoladen ud med en gulerod, forklarer Anna Bogdanova, der er personlig træner og ekspert i at skabe forandring hos kvinder der gerne vil være sundere, stærkere og slankere.

LÆS MERE: En af dagens mange kalorie-fælder er morgenmaden. Her får du gode råd til, hvad du skal undgå, når du skal have morgenmad.

Kortslut din hjerne

De sværeste vaner at ændre, er nemlig dem, der er forbundet med følelser. Derfor kan det være en stor udfordring at komme i mål med slankekure. For lige præcis den plade chokolade, du altid spiser, når du bliver ked af det eller vred - dén vil din hjerne gøre rigtig meget for at holde fast i.

- Hjernen laver simpelthen en kraftigere kobling, når der er følelser med i ligningen. For eksempel har jeg fået lavet en kobling, der hedder, at når jeg er stresset, får jeg lyst til chokolade. Og jeg er typen, der altså skal have chokolade, når jeg har lyst til det, siger Anna Bogdanova, der mener at løsningen kan være at »kortslutte« hjernen ved at gøre noget helt andet.

LÆS MERE: Det behøver ikke nødvenidigvis at være svært. Her får du fem smutveje til en slank krop.

Anna Bogdonovas løsning

Kortslutningen skal gøre at det velkendte: »Argh, jeg har en deadline, jeg ikke kan nå, så jeg må have chokolade, chokolade, chokolade«, ikke bliver aktiveret, når man står i en stresset situation.

Anna Bogdonova har fundet en løsning, der kortslutter hjernen, og som virker for hende.

- Jeg har sat mine kettlebells foran chokoladeskabet. Bare ét sæt swings, og så har jeg fået min hjerne på andre tanker, og chokoladetrangen er pist væk, fordi jeg er et andet sted både mentalt og kropsligt, siger Anna Bogdanova.

Gratis sunde tips på facebook?

Vil du gerne have gratis sunde tips direkte på facebook? Så vær med i sundhedsgruppen, som er resultatet af et samarbejde mellem SØNDAG, Femina, ELLE, Q og Mad & Bolig. Giv gruppen "Sunde tips - hver dag" et "like" lige her.

Læs også