https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/07/28/jordbaer-er-c-vitaminbomber/28-jordbaer612x325.jpg
Krop & velvære

Jordbær er C-vitaminbomber

12. juli 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media
foto: Pantherstock.com
De er fyldt med vitaminer og indeholder ikke mange kalorier. Jordbær er en ideel snack

Du behøver ikke at ty til vitamintilskud eller en masse appelsiner, hvis du vil have nok C-vitamin.

Jordbær kan nemlig gøre tricket. 100 g jordbær dækker nemlig en hel dags behov for C-vitaminer, og de slår dermed appelsiner og andre citrusfrugter med længder, skriver dr.dk.

Herudover indeholder jordbær også godt med antioxidanter og kalium, og kalorieindholdet er desuden ret lavt.

LÆS MERE: Mangler du inspiration til dine jordbær? Her får du jordbær på seks forksellige måder

Modning giver smag og vitaminer
Man kan få jordbær hele året rundt, men der er alligevel forskel på de søde danske sommerjordbær og de udenlandske halvsure jordbær, der kan fås i december.

Saften og smagen er nemlig kraftigere og bedre hos de jordbær, der kommer fra en plante, som har fået lov til at modne frem til juni, forklarer Preben Vestergaard Hansen, der er kandidat i sundhed og ernæring ved Professionshøjskolen Metropol, til dr.dk.

- Frugt og bærs næringsværdi hænger sammen med plantens modning, og jo mere planten får lov til at vokse frem mod modningstidspunktet, jo flere vitaminer indeholder bærret. Den samme effekt opnår man ikke, når modningen er fremskyndet ved f.eks. at pakke planterne ind i plastic. Det er synd, for jordbærplanten trives rigtig fint i vores klima, sådan som det er, hvis man ellers kan vente med at høste dem, til tiden er inde, siger han til dr.dk.

LÆS MERE: Guide til de vigtige vitaminer

Gratis sunde tips på facebook?

Vil du gerne have gratis sunde tips direkte på facebook? Så vær med i sundhedsgruppen, som er resultatet af et samarbejde mellem SØNDAG, Femina, ELLE, Q og Mad & Bolig. Giv gruppen "Sunde tips - hver dag" et "like" lige her.

Læs også