https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/11/47/pernille-hoejmark/pernille-hoejmark-stor.jpg
Selvudvikling

Pernille Højmark: Derfor spiser jeg lykkepiller

18. november 2013
af Britta Bjerre, redigeret af Trine Fisker
foto Nellie Møberg, All Over Press
Det tog skuespilleren Pernille Højmark et par år at acceptere, at hun faktisk har behov for at tage antidepressiv medicin når efterårsmørket kommer

Hvert efterår, når mørket overtager efter sommerens lange lyse dage, er der mellem tre og fire procent af befolkningen der bliver så påvirket af mørket, at de får en regulær og for mange invaliderende vinterdepression.

En af dem, der bliver så påvirket af efterårets og vinterens mørke er skuespilleren Pernille Højmark.

- Jeg har ikke noget at skamme mig over, siger Henriette Zobel, der på søndag.dk fortæller, hvordan hun kom igennem sin depression

En vitaminpille til hjernen

Og Højmark har set vinterhalvårets korte og mørke dage i øjnene og fundet frem til, hvordan hun kan undgå at mørket har så stor indflydelse på hendes hverdag at det ender i en vinterdepression.

Pernille Højmark tager nemlig antidepressiv medicin - det, hun synes har fået det ret misvisende navn, nemlig lykkepiller.

- Jeg tager primært medicinen om efteråret. Som en vitaminpille til hjernen. Det er jo det, det er, siger Højmark til SØNDAG.

På søndag.dk fortæller Pernille Højmark om sex, motion og om at gå nøgen rundt i sin stue

Ingen kamp med sig selv

Men selv om Pernille Højmark kan mærke at den antidepressive medicin hjælper hende igennem mørket, så har det taget hende lang tid at acceptere at det var det, der skulle til for at hjælpe hende.

- Det tog også mig et par år at acceptere og se i øjnene, at en depression faktisk er ret fysisk betinget, og at der ingen grund er til at tage sådan en kamp med sig selv hvert efterår, som jeg ellers har gjort, hvis man kan blive fri for det med en pille, siger Pernille Højmark.

Få 8 gode råd mod vinterdepression på søndag.dk

Læs også