https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/06/27/trine-pallesen/trine-612x325.jpg
Selvudvikling

Trine Pallesen: Der er flere roller til unge piger

30. juni 2013
af Redigeret af Trine Fisker
Foto Nellie Møberg, All Over Press
Skuespiller Trine Pallesen kan mærke alderen trykke – i hvert fald når det kommer til hendes job som skuespiller

Skuespilleren Trine Pallesen kender vi blandt andet fra roller i DRs succesfulde tv-serier Rejseholdet og Forbrydelsen 3 ligesom hun også er kendt fra revy-scenen.

Men selv om hun i øjeblikket er aktuel på scenen i Hjørring Revyen, som hendes far Per Pallesen blev direktør for tilbage i 1979, så kan Trine Pallesen mærke at alderen begynder at trykke - i hvert fald, når man taler om hendes job som skuespiller.

- Der er bare flere roller til den unge pige. Det ved man selvfølgelig godt, når man er ung og begynder i faget, men man tænker bare ikke på det. Da tror man, at man aldrig bliver ældre. At livet er noget, der bliver ved i én uendelighed. Og hver gang man tager en rutsjebanetur, tænker man: Ork, dem kommer der tusindvis flere af. Men når man så bliver ældre, tænker man: Gud, jeg skal huske at nyde denne ene tur, fordi man ved aldrig, om der kommer flere, siger hun og understreger:

- Om det er sådan, jeg tænker? Ja, dét gør jeg. Jeg er blevet meget mere bevidst om at nyde de situationer, der er lige her og nu. Det er helt sikkert!

Skuespiller Vicki Berlin vil gerne prøve noget nyt. Her løfter hun sløret for hvad det er

I relationerne glemmer man alderen

Og med den erkendelse følger også erkendelsen af hvor vigtige relationer er for Trine Pallesen.

- Og jeg har ligesom indset, at det vigtigste for mig er de der relationer: At lave nogle gode børn, få nogle gode børnebørn, være en god mormor eller farmor og passe på det, jeg har. Det er i relationerne, man til tider glemmer sig selv og sin alder. Jeg kan for eksempel se, når min far ligger med sit yngste barnebarn på maven og pludrer, så tænker han ikke over, at han er 70. Da er han bare den bedste for sådan en lille unge, stor og blød og tilstede. Der er pludselig tid til et ordentligt møde, siger hun.

Sangerinden Søs Fenger jubler ikke over at blive ældre. Læs hvorfor på femina.dk

At få et sjaskvådt kys er det fedeste

Og det er da også de små møder i hverdagen, som Trine Pallesen med alderen begynder at prioritere.

- Jo ældre jeg bliver, jo mere optager det mig, de der møder. Som for eksempel at jeg lige kan tage over til min søster en time, når jeg har afleveret mine børn, og kan sidde lidt med hende den lille, som er et år nu og lige har lært at knuse og kysse. At få et knus og et sjaskvådt kys af den lille unge dér, det er da bare det fedeste, siger hun.

Læs også