https://imgix.femina.dk/media/27f2e08df75e483485676bc52c525f9d.jpg
Stil

Kakao i vindueskarmen

15. februar 2011
af Mette winther
foto: shutterstock, friedrich strauss, m.fl.
Det er dejligt at vågne til duften af frisklavet kaffe, som mange af os begynder dagen med. Foruden kaffe bliver der drukket meget te, men kun moderate mænger af kakao. Ud over de opkvikkende stoffer, som alle tre drikke indeholder, så er også planterne et nærmere bekendtskab værd. Dem kan du have i vindueskarmen.


Kakaotræet...

…stammer fra Amazonas og dyrkes stadigvæk meget i Sydamerikas og Vestafrikas tropiske egne. Det er et træ med store, stedsegrønne blade og duftende blomster.

De sidder på en aparte måde samlede i små, skærmlignende stande direkte på grenene uden en fælles stilk - et forhold, man kalder cauliflori.

Det kender mange, der har rejst i Sydeuropa ved påsketid, hvor de har set judastræet stå med lyserøde blomster, der ser ud som om, de lige er skudt ud gennem træets bark.

FIND OS PÅ FACEBOOK, OG BLIV OPDATERET OM NYT HAVESTOF, LÆKRE MADOPSKRIFTER, KONKURRENCER OG MEGET MERE...


Kakaotræets frugt...

…er et stort bær, der ved modenhed får en hård, farvet skal.

Kakaofrugten indeholder brune frø (kakaobønner). Når frugterne høstes tages kakaobønnerne ud.

De indeholder et bitterstof, som reduceres ved gæring og ristning samtidig med, at chokoladesmagen og -farven forbedres.

Under den videre bearbejdning afskalles, males og presses kakaobønnerne til kakaopulver og kakaosmør.

Cauliflori...

…ser man også, hvis man rejser i Sydeuropa ved påsketid, når judastræet blomstrer.

KAFFE OG TE I VINDUESKARMEN LÆS OGSÅ

Kaffe - fra blomst
til bønne
Bedårende tebuske Smagfulde
vindueskarme
Grønt for både
krop og sjæl

.

Læs også