Cæcilie bruger botox: "Jeg vil vise folk, at sagtens kan se naturlig ud"
Skønhed

Cæcilie bruger botox: "Jeg vil vise folk, at man sagtens kan se naturlig ud"

22. maj 2020
af Freja Bang Lyngbo
Foto: Screenshot fra Cæcilies Instagram-profil
Cæcilie Johansen er hudplejenørd, læge, forsker i dermatologi - og så bruger hun botox. Hendes budskab er klart: Hun vil nuancere vores billede af botox og vise, hvordan vi kan bruge det som et supplement til hudplejerutinen.

En god hudplejerutine er grundstenen i en sund hud – uanset om du har en hudsygdom eller ej.

Hvis vi alle rensede vores hud grundigt, brugte fugtighedscreme og altid huskede solbeskyttelse, så ville vi se en stigning i hudhelbredet herhjemme.

Det mener læge og forsker i dermatologi, Cæcilie Johansen, som på sin Instagram-profil @makeupandmedicine.dk deler ud af sin brede viden om hudpleje og alt, hvad der dertil hører.

- Formålet med profilen er at fremme sund hud hos flere mennesker. Jeg håber at kunne bidrage til, at dem, der følger med, føler sig klædt på til at kunne tage bedre vare på deres hud.

Botox - et ord med et dårligt ry

Men det er ikke kun cremer, serummer og ansigtsmasker, der får plads på de små firkantede billeder på Cæcilie Johansens profil. Hun deler nemlig også ud af sine erfaringer og resultater med botox, og det plejer at få følgerne til tasterne.

- Jeg tror, det er, fordi ordet giver folk nogle lidt negative associationer. Det har det gjort, siden det kom på markedet tilbage i 90’erne og blev brugt sammen med filler.

Men filler og botox er to forskellige ting, fastslår Cæcilie.

Mens botox forhindrer musklerne i at trække sig sammen og dermed fjerner de fine linjer midlertidigt, så bruges filler – fx restylane – til at give volumen til vævet under huden, for eksempel i læberne, så de synes større.

- Fra medierne kender vi en række offentlige figurer, som repræsenterer nogle skønhedsidealer, som vi ikke nødvendigvis deler. Og når vi ikke deler dem, så er det naturligvis heller ikke nogen, vi spejler os i. Tanken om botox kan derfor være skræmmende, fordi vi tænker, at vi gerne vil bevare et naturligt udseende, også selvom vi bliver ældre.

Et supplement til hudplejerutinen

Men der er lang vej fra store, fyldige læber og glatte pander uden mimik til resultatet af de behandlinger, som Cæcilie får. Resultatet afhænger nemlig af, hvor store mængder botox man får, og hvor mange steder i ansigtet man får det.

- Jeg vil aldrig gå ud og anbefale botox til unge mennesker, men når rynkerne begynder at vise sig, så kan det fungere som et rigtig godt supplement til hudpleje, siger Cæcilie, der anbefaler produkter med A-vitamin, hvis man bekæmpe sine linjer eller rynker.

- Men der er en grænse for, hvor meget cremer og serummer kan gøre, for så længe vi bruger vores muskler, vil vi se linjerne. Ved at lamme musklen med botox, kan man tage den det sidste nyk.

LÆS OGSÅ: Så længe holder dine skønhedsprodukter

Var selv skeptisk

Før Cæcilie begyndte at få botox, var hun også forbeholden over for behandlingsmetoden, og der skulle gå næsten tre år med overvejelser, før hun besluttede at prøve det.

- Jeg spekulerede på, om det nu var nødvendigt, for mit kvindelige skønhedsideal er naturligt, og der er jo ikke noget galt i at have rynker.

Cæcilie tænkte, at det var det mest rigtige at 'ældes med ynde'.

- Men så kan man også vende den om og sige: Vi bruger også alverdens hudplejeprodukter for at holde vores hud ung og spændstig. Det er, som om, at der opstår en eller anden logisk fejlslutning i vores hjerner, når ordet botox kommer på bordet.

Cæcilie får lavet botox cirka hver fjerde måned, og hendes opslag på Instagram har fået flere af hendes følgere til at overveje det selv, efter de har set hendes resultater.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_3.png

Læs også