Makeup & hudpleje

5 skønhedskneb - taget lige ud af dit køkkenskab

Er du løbet tør for rensemælk, scrub, eller måske en ansigtsmaske? Så kig i dit køkken, for der er masser af effektive madvarer, der i en ruf kan erstatte dine normale hudplejeprodukter.

Kokosolie

Står du lige og mangler noget at rense din hud med, så grib kokosolien i køkkenskabet, der let fjerner både makeup og urenheder. Brug også olien til kroppen, hvis den trænger til fugt og pleje, eller kom vidunderolien i dine tørre lokker, da den effektivt trænger ind i hårstråene, og gør dem bløde og lækre.

 

 

Honning

Honning virker helende og antiseptisk. Lav din egen  læbescrub med honning og sukker, der er virkelig effektiv, når det drejer sig om tørre læber der skaller. Det tager både de tørre flager og virker plejende.

 

 

Kartofler

Har du tørre hænder, så lav en mos af en kogt kartoffel, en spiseskefuld oliven- eller rapsolie samt en lille smule fløde. Fordel mosen på hænderne, og lad det sidde i cirka 10 minutter, før du skyller den af med lunkent vand. Blandingen gør din hud dejlig blød og fugtet.

 

LÆS OGSÅ: Disse 10 makeupprodukter er alt, du behøver

 

Salt

Lav din egen bodyscrub bestående af en håndfuld køkkensalt og to spiseskefuld mandel- eller olivenolie. Kør den rundt på hele kroppen i roterende bevægelser, og skyl af med varmt vand. Brug sukker i stedet for salt, hvis du vil bruge den i ansigtet, da det sliber blidere.

 

KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt

 

Yoghurt

Yoghurt virker blødgørende, opstrammende og fugtgivende, da den indeholder mælkesyre. Brug det som en maske engang imellem, når huden trænger til lidt ekstra pleje. Yoghurten skal have lov at tørre ind, før den fjernes med vand.

 

 

Læs mere om: